~ Mary Kay July Promo! ~

Assalamualaikum and good morning! 

Masih dalam mood raya ke kawan2? Masih banyak rumah terbuka kan skang ni? Aku pun ada jemputan tapi memandangkan ada masalah yang menimpa jadi tak dapat nak pegi. Takpe. Kunjung mengunjung bukan bulan Syawal je. Ye tak? Hihi. Okay. So ni dah genap seminggu masuk bulan Julai. Tapi rasanya belum terlambat nak share kat engkorang pasal promosi Mary Kay untuk bulan Julai. Best jugak promosi bulan ni. 

1. Clearproof Launch Set




Best deals untuk mereka yang mencari solusi untuk kulit jerawat. Mary Kay Clearproof set is officially dalam pasaran korang! Setelah lama menanti. Sebab mula2 dulu ingat dia keluar masa bulan Jun. Yang ni kalau beli bulan ni kau akan dapat Deep Cleansing Charcoal Mask for FREE. Hoi. Jimat baq hang. Nak beli charcoal mask tu loose item pon bole tahannn. Haaa. Nanti aku buat post khas cerita how this skincare will help your acne prone skin. Okay?

2. Deep Cleansing Charcoal Mask



Dalam set yang sama ni jugak ada Deep Cleansing Charcoal Mask. Ini memang dah lama ku idam2 kan. Walaupun dah dapat satu tiub masa Career Conference 2017 hari tu. Rasa tak puas hati selagi tak dapat share dengan korang sume. Highly recommended!

3. Mary Kay Eye Makeup Remover



Then we have best offer untuk peminat Mary Kay Eye Makeup Remover. Lai lai lai. Ni memang best. Sesuai la kalau kau nak buat stok. Haaa. Beli 3 percuma 1. Whattt? Serius ke ni? Serius la. Nak main2 buat apa? Haaa. Nanti ku share video ku menggunakan eye makeup remover ni ye. Mudah dan ringkasss.

4. Perfect Match 




Dannn. Kita ada promosi untuk Perfect Match. Untuk tampil lebih flawless kite ada offer beli 1 foundation dan 1 Creme-to-Powder foundation dan kau akan dapat free Mary Kay foundation brush. fuhhh. Ingat murah ke berus Mary Kay? So memang rugi. Muka flawless, bertambah flawless dengan sapuan menggunakan foundation brush ni.

Okay. So sekarang ni apa perasaan bila dah tengok promo Mary Kay bulan July? Ada rasa nak beli? Haha. Cepat2 cari Beauty Consultant berdekatan. Kalau nak beli dengan aku pon bole. PM, email, FB or IG pon bole. Komen kat bawah pon no problem. So till then. Jumpa di post seterusnyaaa. 

Mary Kay Independent Beauty Consultant
Juliana | 0113.255.8016















~ #MaryKayProductReview with Juna@MK - Botanical Effects Evolution ~

Assalamualaikum dan helo!

Kembali lagi dalam post yan baruuu. Haha. Memang kena disiplinkan diri betul la aku ni. Asik lupa je nak update. So this is my next #JunaMKproductreview . Okay jadi apakah produk yang aku nak review kali ni. 





Jeng..







Jeng..







Jeng..



Taraaaa!!! Cewah. Produk dah lama dalam pasaran kau baru nak review? Haha. Apakah iaaa? Tak lain dan tak bukan Mary Kay Botanical Effects Evoulution. Wah! Gah tak namanya? Terus aku terbayang Polis Evo dan kete Evo yang berdesup laju tu. Okay, takyah buang masa. Jom kite review kebaikan kandungan bahan-bahan BE Evo ni. Ada dua bahan utama dalam BE Evo ni. 

1. Buah Naga 
2. Lidah Buaya

Dua-dua bahan ni kaya dengan anti-oksidan (sangat penting untuk membantu melawan radikal bebas yang boleh buat kita tua sebelum usiaaaa. ohemgiee). BE Evo ni sesuai untuk segenap lapisan masyarakat. Anak kau yang baru akil baligh umur doblas tahun dah bole start guna (kauuu. mak dulu kekecik cuci muke pon hidokk)

So ada 5 items semuanya and they are:

1. Cleansing Gel
2. Invigorating Scrub
3. Refreshing Toner
4. Moiturizing Gel
5. Moisturizing Lotion SPF 30 Sunscreen


Banyakkkk. Tapi penjagaan kulit yang tidak rumit dan segar. 


1. Cleansing Gel

Kata Pakar:

- mengandungi bahan-bahan yang diekstrak secara natural daripada kelapa untuk membersihkan kulit.

- bersih secara mendalam & efektif dan melarutkan semua kesan minyak.
- tak mengeringkan kulit atau rasa tegang.

- kulit berasa segar, bersih & licin

Kata aku:
Bila guna cleansing gel ni perasaan sangat best. Gel dia berbuih tapi kadar yang kurang. Jadi tak guna banyak, sikit pon dah okay. Lepas cuci memang rasa bersih. Kulit pon segar je. Wangi pulak tu.

2. Invigorating Scrub (2/3 kali seminggu)

Kata Pakar:

- bertindak membuang kulit mati & kulit yg kusam.

- pori-pori dibersihkan secara mendalam.
- dirumus dgn benih buah utk "exfoliate" semula jadi utk mmbersihkan pori2 & tidak menyumbatkan.
- mengandungi ekstrak kelapa & epal.
- kulit berasa lebih licin, bermaya & sihat!


Kata aku:
Memang best. Nak2 lepas cuci muka tambah pulak scrub, kesegaran berganda! Kalau boleh nak pakai tiap hari. Tapi sbb dia scrub. So kite limitkan penggunaan 2 ke 3 kali seminggu.


3. Refreshing Toner

Kata Pakar:

- merapatkan pori2 & remove exceed oil.
- menanggalkan lebihan2 kotoran, sel2 kulit mati.
- Mengandungi ekstrak Witch Hazel 
- mengawal kulit berminyak

- kulit lebih segar & kelihatan sihat.

Kata aku:
Okay yang ni paling best antara semua aku rasa. Sebab bagi aku kulit aku rasa paling bersih lepas dah guna toner. Part yang kawal minyak tu la paling aku suka.


4. Moisturizing Gel

Kata Pakar:
- Mudah meresap dalam kulit.
- Mengawal kelembapan kpd semua jenis kulit.
- formula yg ringan & tidak berminyak.

- melembapkan sehingga 12 jam.

Kata aku:
Benda ni sejukkk. Rasa soothing, selesa dan rasa sempurnaaaa dah. Memang bole rasa kesan dia.

5. Moisturizing Lotion SPF 30 Sunscreen 

Kata Pakar:
- protect skin from UVA & UVB
- meresap dalam kulit dgn cepat.

- kelembapan sehingga 12 jam

Kata aku:
Benda alah ni kalau pakai cepat menyerap. So tak buang masa aku. Memang mudah.


Dan bile dah selesai apply semua memang kau rasa dunia kau punya. So when i'm done with the routine, kalau kata kau tak pakai make up hari tu, kulit memang rasa segar sepanjang hari dan tak berminyak. Dan kadang ada masa yang aku cuma sempat cuci muka je weh, tp dah cukup rasa segar sepanjang hari (yang ni jangan la di ikut. haha). Aku start guna Nov 2016. Dalam lebih kurang 4 bulan. Tahan lama jugak dan harga pon mampu milik. Dan paling penting, khasiat dia dan kesan dia memang positif.

Jadi jika anda mencari pencuci muka yang sesuai, bole la consider untuk tukar ke BE Evo ni (tp sebelum tu bergantung pada history product jugak okay.) Mana nak cari? Saya Mary Kay Indipendent Beauty Consultant ada jual or mungkin anda bole hubungi Beauty Consultant anda secepat mungkin. Orait. Sehingga bertemu di post2 yang seterusnyaaa.

Byeee,

Yours truly,
Mary Kay Beauty Consultant
Juliana


~ #MaryKay SCC with Juna ~

Assalamualaikum semua!

Bertemu lagi kita. Err. Setelah post yang terakhir di zaman dahulu kala. Haha. So what is new?
Lets not waste the time. Hari ni post tentang #MaryKay. So setelah sekian lama, baru aku bergiat balik nak buat Skin Care Class bersama wanita-wanita jelita yang mahu lebih jelita dengan menggunakan produk-produk Mary Kay.



Tadaaa. *sila abaikan typo error disitu. Kau nampak mmg mata kau tajam. So anyway, i was a bit nervous at first but i was really lucky to have my recruiter around. Fuhhh. Banyak gak dia tolong tadi. Thank you dik!


this is Pika.

Initially, cuma dua orang yang responded to my invitation tapi last minute ramai pulak yang join. Haha. So the session tadi lebih kepada main-main mekap sebenarnya sebab masa agak terhad. Tapi walaupun masa terhad dan singkat, everyone was having so much fun trying out the products.
 FOR FREE. Definitely. 

Ini yang bagusnya tentang Mary Kay, bila datang untuk consultation korang bole cuba semua produk yang ada. Bukan sekadar cuba, tapi masa ni jugakla korang akan didedahkan dengan pelbagai kebaikan dan kelebihan produk2 Mari Kay. Daripada foundation, ke eye shadow, ke lipstick, pendek kata semua item yang available time korang dapat try okay waktu SCC ni.  So kalau berminat tau mana nak cari kannn? For now jom kite tengok riak wajah excited masing2 try produk Mary Kay.

*sumber gambar dari Pika & Ika.*











so ni model aku petang tadi si noi




cantik tak? hihi. calit sikit je dah cantik. cantik efforlessly okay. tak perlu berat2 sgt.



para attendees. thank you ladies. :)



ika is using Semi Matte Powerful Pink. Mek ni memang gemar warna2 terang macam gini. Sesuai jugak untuk karakter dia yang happening itu. 

So that was it for the first session. Nanti aku share the outcome for the next session orait? 

So until then, kita jumpa di next post! 

p/s: kalau ada yang ajak pegi SCC, pegi je tau sebab free and bole cuba macam2 item Mary Kay. Tapi kalau takda yang jemput, bole pm aku so kita bole set masa cerita ceriti okeyyy?




Your Mary Kay Independent Beauty Consultant,
Juna









~#marykayproductreview Oil-Free Eye Make Up Remover by Mary Kay~

#marykayproductreview

 







Yes. Iklan lagi. Awas post kali ini panjang. Tapi kalau nak dipendekkan, biar aku perkenalkan sejenis cecair yang boleh membeliakkan mata anda. Wowww. Cecair apakah yang dimaksudkan?
.
Jeng3x. Mestilah the one and only oil free eye make up remover by Mary Kay.
.
So kenapa mesti ada item ni?
.
Sebab item ni memudahkan kerja2 penanggalan make up di bahagian mata. Baik eye shadow, mascara (nak2 yg waterproof) eyeliner dan yang seangkatan dengannya. Wehh. Tahu tak kulit dibahagian mata adalah yang paling nipis dan sensitif pada tekanan. Aku baru tau. Jadi mesti ada penjagaan yang rapi disituuuu. Unless kau suka mata kau nampak macam panda, berkedut dan berkantung. Tak kann? Okay teruskan membaca.
.
Sebelum ni kalau aku pakai make up, memang ada masalah nak tanggalkan eye shadow especially mascara la (tu pon aku pakai hidup segan mati tak mau). So what i did was, standardlah taruk baby oil tak pun wet tissue dan tonyoh la sampai rasa macam nak kedalam bola mata aku. Tu diaaa. Tanggal tapi merana. Haha. Dua2 pon tak elok sebenarnya.
.
Tapi tu sume sementara jeee. Sebab aku dah mula gunakan oil-free eye make up remover dari Mary Kay ni la. Sapu dan make up pon tanggal. No more hard tonyohan in my eyes.
.
Next, tau tak eye make up remover ini bebas minyak? Serius. Yang terapung2 ituu bukan minyak tapi silikon wehh. Bayangkan kau bersihkan make up dimata sekaligus kau sapu silikon kat situ yang bertindak sebagai ejen untuk menganjalkan kulit bawah mata tuuu. Patutlah kemain relaks mata aku ni. ZzZzZ. Haha.
.
Selain tu, eye make up remover ni kau bole guna dekat bahagian bibir uiii. Bagus tak? Maksudnya bibir kau pun dapat penjagaan silikon disitu. 


Jadi ia bukan sekadar mencuci solekan kita tapi menjaga dan memberikan kelembapan pada kulit kita dengan harga mampu milik. Tu yang pentinggggg!! Haha

p/s: Mungkin ada antara kita yang dah ada jenama kegemaran sendiri tapi tak salah kan kalau nak cuba? Sebab bukan aku je yang cakap okay. Ramai yang dah mencuba.Jika berminat nak cuba, bole contact perunding bebas Mary Kay anda. You may also contact me. :)

Yours beautifully,
Jubs_MaryKay


~ESRS~

Assalamualaikum and hello guys! Another Mary Kay post for today. Before it gets cold, i better share it here. Hihi. Tak sudi baca takpaaa. Kalau ampa baca i lebiu so strong la. 

  Okay. So yesterday marked another great moment in my journey with Mary Kay. I went to the Essential Steps To Reach Success (ESRS). It was a two days training, dimana segala jenis ilmu diberikan mencurah-curah sampai rasa dua hari pon tak cukup sebenarnya. Cover segala macam topik. Bila dah join jadi perunding kecantikan ni, maka memang sangat2 digalakkan hadiri kelas ni. Dalam Kelas ini la kita akan diberi pendedahan dan maklumat pasal produk, kelas penjagaan kulit, kelas solekan, pengurusan perniagaan dan banyak lagi la. Banyak sangat sampai aku tak tau camna nak share. Haha.    Yang best pasal Mary Kay ni, kau invest sikit tapi pulangan dia lumayan. Contoh paling mudah kau daftar kelas ni bayar RM50, untuk dua hari, tapi lepas tu kau dapat voucher RM200.00. Bestkan? Selain tu kau dapat sijil dan jugak pin ESRS. Menandakan kau adalah perunding kecantikan yang disahkan oleh Mary Kay Malaysia. Bukan suka suki kau ngaku punya. Secara tak langsung kan, kau akan rasa sangat dihargai. Betul. Tak tipu.    So kelas ni dua hari je. Tapi serius aku rasa tak cukup. Rasa nak attend lagi dan lagi sebab banyak sangat info dorang kasi. Tapi kalau attend the second time takde la dapat voucher RM200.00 lagi. Haha.   
Recruiter kami orang yang sama. Kalau dalam group dua2 krik krik. Dah jumpa depan2 baru la okay sikit. Haha
   
2nd day dah ramai kawan. Hence the wefie.
Impian yang aku terjemahkan dalam lukisan. Tapi sebab tak sempat aku terlupa nak bubuh timeline. Huhu
Okay. Dah certified. Dah bole start buat facial class. Hihi
How do i look?
  P/s: Dua hari ni memang aku sangat bersemangat nak teruskan apa yang dah aku mulakan. Biarlah orang nak kata ape pon kan. Aku invest tak kacau tiang rumah kau pon. Biarlah steps aku agak slow dari yang lain pon kan, yang penting aku amik inisiatif untuk ubah diri aku. Doakan aku ehhh. Ehh. Tapi ada tak yang berminat nak join sama? Kalau korang tibe2 rasa nak naik satu bot dengan aku pon boleh laaa kabor. Kita sama2 naik dengan Mary Kay. Hihi.      Yours sincerely,    Jubs_marykay