Tuesday, October 6, 2009

shrinking...chut..chut..

salam and anyong...yeay!! i'm in a good mood today though things are not going the way i want it to be..anyway, takde ape yg best sgt cume ari ni aku nak kongsi cerita sikit la pasal aku, aku dan aku..duh!!takkan pasal korang plak kan?..haha..

Last night was IIUM theatre club's annual grand dinner and meeting..dah namenye pon grand+dinner+meeting=C.A.N.T.I.K...haha..oh yeah did i mention about the theme? it was a masquerade party kind of thing..(as usual, i dont need a mask,i'm the mask..haha..)..so everyone was so pretty, fancy,masky (i know there's no such thing as masky),and what comes along with it..aku ni plak dgn geng2 aku yang comot lagi selekeh ni pon masuk la dengan muke yg tak de perubahan..cantik pon tidak..berseri pon tidak..comel jauh skali..

When i got in there, i regretted. the fact that i didn't have a mask..sbb aku rase mcm salah tema and salah party..org lain bukan main cantik lagi tp aku ni..hampeh..hahaha..yg berkebaya..yg berabaya..yg berjubah kaler..mask tak yah cite la..bulu2..hitam..merah..macam2.. dan serta merta aku rase mcm shrinking..yeah how to pathetic to be me and i dont care..lantak la..

But last night was fun..despite of the shrinking part, everything was fine..and i also took some pictures with my friends and all..the mission was to take as much picture as possible..berjaya la jgk..huhu..that's all..tak larat nak type lagi dah..

Thursday, September 24, 2009

unstable mood

i have a lot of tons of work that need to be done..but i cant focus and i dont know where to start and i end up surfing the internet..haish..this is bad..really bad..i dont know when will i start doing my assigments..dah la byk..menimbun..benci la..dah la raya aku pon tak seindah tahun2 yg lalu..kali ni aku rase mase berlalu dgn pantas..puasa pon sekejap je..tambah dengan semangat aku yg tibe2 mati ketika ditengah2 bulan pose..aku tak tau la kalau aku ade invest pahala ke tidak mase bln pose ni..huhu..mase raye lak lagi sedih..aku rase aku dgr takbir raya sekali je..serius!!ntahla nape ntah..something went wrong but i cant figure it out?wae you?molla?haish!!!

Tuesday, August 11, 2009

tak faham ape-ape..

fikiran melayang..
termenung jauh..
berfikir dan mengelamun..
ade beza tak?
serabut..
hati mencarut..
luka yang berparut..
entah..
tak tahu..
tak nak tahu..
biarlah.......

Saturday, July 18, 2009

FIRST!!!

Hari tu aku ke kuala pilah, ade program yg mane namenye "perkampungan budaya 2009". memang best because it was my first experience..away from family and staying with new environment..meeting new people..bestlah..the first day, smpi2 je terus ade majlis penyerahan anak angkat..my foster mom was a hot mama..haha..first impression? hot n spicy..hehe..tp it turned out to be that she was very kind..beyond expectation..anyway, first day tu je la waktu utk kami ni spend time dgn family angkat..itupun penat sbb baru je sampai..10.30 aku ngan adik angkat dah masuk tido..esoknye pagi2 dah kena bangun..wahaha..dalam sejarah tak pernah aku bangun pagi sendiri..pkul 5 aku dah terjaga..haha..dedikasi tak..pastu mandi, solat, sarapan pastu pegi kraf budaya terachi..ade senam seni tapi aku tak berpeluang sbb aku kena jadi fasi..haha..nak mendidik adik2 la katakan..lepas tu balik rumah tido mcm nak mampus..malam smbung balik dgn reheasal..the third day baru aku dpt join senam seni..pastu busy sediakan brg2 and susun skali..maklumla..jadi SM..huhu..and malam kemuncak tu ade la performance dari bdk2 gamelan, caklempong, zapin, dikir and angklung. smpi skang alunan muzik dari instruments tu melekat dalam otak aku..haha..harap la aku dapat igt sampai bile2.. mase ari ke-3 ni mmg seharian tak balik umah maknanya takde la jumpe family angkat..abah angkat aku pon bising kate tak jumpe 1 hari..sian plak kt abah angkat aku tu..esoknye, tak sabar2 dah nak balik tp hati aku berat jugak la..sbb family angkat kami tu baik2 belaka..sayangnye kami tak dapat nak spend mase lebih lame lagi..mase nak balik tu mule2 aku leh kawal lagi perasaan aku tp bile dah sampai kt mak angkat aku, terus airmate jatuh mencurah2..haha..aku rase aku sorang je yg nangis mcm nak mampus..org len rilek je..mane taknye, aku ni dah la memang kuat nangis..dapat lak mak sikit punye baik..jd la camtu..dah puas nangis, kami gerak la balik UIA..singgah jap kat ulu bendul..main air gedik2 je..pastu makan dan pulang dengan perasaan gembira wlupn penat..ke penat wlupn gembire??mane2la..tp yg lg sedih tu, esoknye bukak skola..kena plak g klas..uish..tak syok langsung..tp takpe,yg penting dan berharga itula namanye pengalaman..(^_^)!!

Saturday, June 27, 2009

rumah ku tiada air

masuk ari ni dah 2 hari rumah aku takde air..
ni sume gare2 mereka yg tidak membayar bil air..
bukan sebulan dua malah bertahun2..hah? dasyatkan? bongok..geram aku..
org lain yg tak bayar bil, semua terpaksa tanggung derita..
memandangkan bayaran bil air ni tak dibayar secara terus ke SYABAS tetapi menerusi syarikat pemaju, maka sukar la utk menentukan siapa yang membayar dan siapa yg tidak..
bygkan satu rumah hutangnya mencecah 1k, kalau ade 20 rumah??dh 20,000?!
jadi jalan penyelesaian yg plg mudah ialah memotong bekalan air bagi seluruh apartment yg berhutang..
hutangnye melibatkan jumlah yg sgt besar..
jadi barulah org tahu mengapa SYABAS bertindak sedemikian..
padan la muka pada yg tak membayar..
tp tu lah, yg membayar pula terpaksa menanggung sama..
sudah la tu, bila SYABAS datang hantar air pun bukannya dapat tadah..
org berebut2 nak tadah..
tu pun bukannnye cukup..
huh!bila dah jadi macam ni, kalau tak reti bahasa jugak tak tau la nak cakap macam mane..

Thursday, June 25, 2009

penat!

penat!
explicitly explains my current situation..

Friday, June 12, 2009

aku bengang dengan diri sendiri!huh?

salam..
hey! like the title?hik2..well this is me when i'm a bit blur and lost..dont pity me..let me be..haih..amenda aku nak ckp pn tak tau..argh!!gile kot aku ni..actually i'm just wondering..why i cant be like others..i think i neeeeeeed (desperately speaking) to overcome myself..hah? macam mane tu?i have this attitude of "berputus asa sebelum berjuang" and it has been dominating me for like forever???and smpi skarang aku masih lagi mengamalkannye wlupon aku tau aku sepatutnya mengubah takdir dan keupayaan aku supaya ape yg aku nak tercapai..ye takde sape paham otak aku..but i couldnt understand it myself too..pelikkan?those who are reading my post(only if there is any>...)maafla..u noe.the fact that it is not that beneficial..but who cares..haha..

Monday, April 27, 2009

life and race

moving from one phase to another is not as easy as it seems but is not as difficult as it sounds. the only thing that matters is time. antara cepat dan lambat tapi destinasi itu pasti akan sampai. Life is a race where you have to run to be at the peak of your aims, you have to precede time as it does not wait,you have to win the race no matter what it costs you.. obstacles.. failures.. hardship..we choose the track but we dont know what awaits us at the end of the race..Thus we have to prepare ourselves in facing our own life and destiny..no one else but yourself..






p/s:ini ditulis dikala bosan..jadi maafla kalau mengarut sikit..(^_^)

Friday, April 17, 2009

nak balik umah!

salam...and hai..
*sigh*
a great start for my writing..i'm suppost to be revising for my last and final examination paper ...tomorrow at 3pm..at main hall..damn! slalu camni..last sem pon aku kena balik lambat jugak..last paper jgk..semua org dah balik..mule2 aku macam tak heran sgt bile org batak ngan aku dorang balik awal..tp lame2 bile bilik2 kt level aku sume dah gelap and takde org aku jd sangat sedih dan rase nak balik on the sipot gak! benci la..dah la paper nye kul 3..lambat yg betul2 pnye lambat..haih..dah la tu..aku kena balik ari ahad..lagi aku sedih..mak!!!!nak balik umah!!
yg skang plak, patut aku blaja..tp aku g cc men internet..mmg nak kena tokak pala la aku macam ni..pada sape2 yg dah balik tu...jgn lupa kt aku ye???huhu...kem salam la kt mak pak korg..ceritala kt dorg betapa malangnye budak name juliana ni kena balik lambat..tak dpt nak jumpe mak pak dia kt umah (yg tgh tak igt pon dorang ade anak..huhu..sedih)...

nak balik umah!

Wednesday, March 25, 2009

cant think straight!

salam..and hye people..
it has been a long time since i've stopped writing..well, kind of busy (padahal malas..haha)..hmmm, so what's new? too many..first of all, i'll be having my final exam soon and it is almost the end of the semester but i still have assigments that need to be submitted and i'm so exhausted..i have a research to be presented and submitted..tp tak start sepatah haram pon..good jue..i have a video presentation which i still have no idea what the lecturer really wants..bukan masalah ape, aku igt kan dah hujung2 sem ni dah tak yah nak pikir pasal assigment rupe2nye ade lagi..dah la subjek2 sem ni susah tahap gaban..aku leh jamin la aku repeat sume paper..haha..amek ko..org target nak lulus aku target nak fail..ape la jue ni tak berwawasan langsung..
dah la tu aku skang rase dah patah semangat untuk teruskan perjuangan aku dalam menimba ilmu..aku rase makin banyak aku belajar makin dungu dan bodoh aku jadinye..haish..camne ni?i cant figure anything but rather things are mixed and tangled up and i have no solutions for all the problems i'm having right now..huhu...jiwa kacau sungguh dah aku nie..it's either i cant think straight anymore or im simply not using my brain to think..try to be more sensible jue..ha?did i just say that to myself??haih, ckp senangla..but it's not as easy as it seems yet, i know it's not as difficult and horrible as it sounds...but still, the problems are still there in my head and it blocked the neurons and whatever it is called and thus i've stopped thinking...argghghh ape la yang aku mrepek ni..i need advice!!anyone????

Thursday, February 19, 2009

kelegaan yang tak terkata!

Salam everyone..
Mula2 aku nak ucapkan syukur Alhamdulillah..akhirnye Alahai..soto berjaya dipentaskan dgn jayanye..hehe..wlupun kami byk menghadapi masalah pada awal2 dulu but we managed to overcome the difficulties together and we did our very best! I really gonna miss all the precious moments i had with all the casts and crews..life isnt always about having fun but it is for us to learn and discover new experience with different types of people..but you'll grab something precious out of it and they are the friendship, happiness, caring and lots more..and this will make our lives even berseri2 because we complement each other..salah faham itu perkara biasa tp ape yg lebih penting is that we should know the weaknesses within ourselves and willing to accept what and how people think about you..communication helps a lot..ape yg aku merepek ni???
anyway, aku rase sangat terhutang budi kepada producer, director, asst director, stage manager and asst stage manager for putting your trust in me and trusting me in making this event successful with the help of others..and for the rest of you, you guys have taught me too many lesson for me to count and gave me too many laughs that i wanted to cry..waaa!!!!but that is how it goes..cume aku harap aku dapat la bekerja sama lagi dgn korang and aku harap hubungan kite kekal sampai ke akhir hayat kita..InsyaAllah...

p/s aku sayang korang sume sampai mati!!!

Tuesday, February 17, 2009

how do i overcome by laziness??

salam..
hey people..it's me again..yeah, it's my blog anyway..haha..i'm suppost to be in my Arabic class but guess what?aku ponteng kelas..huhu..camne ntah!22nd ni ade midterm tp aku leh lak ponteng kelas..ape nak jadi ntah..as for tomorrow i'll have Arabic quiz and Beowulf midterm exam..wow!i wonder how will it be?assignment melambak pon belum start buat lagi..kerja menimbun-nimbun and i'm still having fun doing things that are not important?huh!tu la aku..ya Allah..ape la nak jadi ngan aku ni..malas tahap melampau-lampau..aku pon tak tau la nape sem ni aku byk gile main2...tak serius langsung..aku skip dua kelas skali tadi..malas sgt..ish tak tau la nape..can anyone help me?waaaaa!!!!