Friday, April 16, 2010

tamatnye riwayat sekor cicak...

salam and anyong!

dah 2-3 ari aku bising kt mak aku gejala sosial dikalangan cicak semakin menjadi2 kt umah aku neyh..aku sebagai tuan rumah rase bertanggungjawab untuk mengekang masalah ni dari terus berlarutan..baru tadi aku dan mak berjaya menamatkan riwayat seekor cicak yang nampaknye semakin berani menunjukkan batang idung beliau dihadapan aku..cicaknye plak cam tau2 je aku ni geli ngan dia, dia bole dok bertenggek lagi kt dinding umah tu..statik penuh gaya..aku ape lagi???? .....(sebagai org yg takot cicak haruslah minta pertolongan mak dan lari jauh dari tempat kejadian..)

aku dah lapar mase tu, dia bertenggek pulak kt dinding yg nk kearah dapur..mmg la aku tak leh nak lalu..last2 aku suro mak aku yg menyelamatkan keadaan dengan mengambil semburan botol merah lalu disembur kearah cicak yg sedang santai sambil buat muke tak bersalah..the best part was, dia masih lagi statik wlupon stlh disembur dgn racun..kemudian beliau jatuh dan terkedek2 berlari kearah aku..yg aku lak terkedek2 la lari arah lain..kurang ajar nye cicak..mak dengan pantas mengejar beliau dgn penyapu lantas menghempuk cicak itu dgn segala hormatnye..haha..mati pon ko..puas ati aku..wlupon bkn aku yg bunuh tp aku puas sbb sekor keturunan cicak dah berjaya ditundukkan..more are coming..

wah! nmpknye cicak dah bagi warning..tibe2 je dia berbunyi..tunggu ko..jgn igt aku takot takde org nak bunuh ko..alamak, tibe2 aku teringat along aku tgh pregnant..org2 tua ckp takleh aniaya binatang..tp tu kire aku defend diri aku la kan?bkn aku naya menatang tu..malah dia yg naya aku sbb bertenggek kt dinding smpi aku lapar sbb takut nak lalu sblh cicak...pdn la muke ko..

tp kalau la aku brani sket..mmg cicak tu mati kt tangan aku yg memegang penyapu..malangnye aku penakot..haih..sadis2..sudahla ckp byk tak gune..aku kena kumpul tenaga nak bunuh lagi..hahahaha!!!

Thursday, April 15, 2010

bile takde keje

salam and 안녕하세요!

haha..bosan la dok umah..
hari2 buat keje yg same..
hish tp aku tak baik ngomel2 camni..
plg2 umah aku ni ade jgk connection internet..
kalo tak mmg mati kebosanan la aku..
aku ade blog pon aku tak reti nak godek2 biar jadi smthg yg interesting..
camne eh?aku asik merepek benda yg tak perlu je kt sini..
mmg la takde org bace but then aku rase kurang2 blog ni patut dihidupkan dengan kisah2 yg boleh dikongsi dan direnungkang bersama2..
camne2???

Monday, April 12, 2010

another post

setelah begitu lame aku tak post ape-ape kt blog ni tibe2 je jari aku ni gatal nak menaip berkongsi aktiviti aku untuk hari ni..tp tu la masalahnye, bile aku bkk blog je aku tak tau nk cakap pasal ape..erm, maybe i can talk about my friends..sharing to you about how i'm feeling right now..

time is moving so fast that i just realized that too many things have changed. well obviously it is not only me. everything changes. i just talked to one of my friends who recently finished her studies and she is going to start working tomorrow. happy to hear it although it is only for 2 months. she was telling me how she is freaking out and is so nervous about what is going to happen tomorrow and also about her job. well that is not the point, what i intended to tell actually is the fact that we are moving towards a new life and that life is career..since i have another semester of studying, i think it is almost time for me to find some job that suits me and it IS the time for me to change and be more grown up. I'm not sure if that is really necessary but it is important somehow.

i'm not sure whether i'm ready for this. It freaks me out too i mean at one time i'm going to be working like her and dealing with many people and doing my job and many other stuffs to think about. i'm worried about my abilities. *sigh* i'm thinking too much of it that i end up with bad thoughts. Hmm, i think i need to be more optimistic. that is necessary for all i know..

now, i need to do some serious thinking..right...


daaa