meebo

:: Geng-geng Aku Buncit ::

Friday, April 16, 2010

tamatnye riwayat sekor cicak...

salam and anyong!

dah 2-3 ari aku bising kt mak aku gejala sosial dikalangan cicak semakin menjadi2 kt umah aku neyh..aku sebagai tuan rumah rase bertanggungjawab untuk mengekang masalah ni dari terus berlarutan..baru tadi aku dan mak berjaya menamatkan riwayat seekor cicak yang nampaknye semakin berani menunjukkan batang idung beliau dihadapan aku..cicaknye plak cam tau2 je aku ni geli ngan dia, dia bole dok bertenggek lagi kt dinding umah tu..statik penuh gaya..aku ape lagi???? .....(sebagai org yg takot cicak haruslah minta pertolongan mak dan lari jauh dari tempat kejadian..)

aku dah lapar mase tu, dia bertenggek pulak kt dinding yg nk kearah dapur..mmg la aku tak leh nak lalu..last2 aku suro mak aku yg menyelamatkan keadaan dengan mengambil semburan botol merah lalu disembur kearah cicak yg sedang santai sambil buat muke tak bersalah..the best part was, dia masih lagi statik wlupon stlh disembur dgn racun..kemudian beliau jatuh dan terkedek2 berlari kearah aku..yg aku lak terkedek2 la lari arah lain..kurang ajar nye cicak..mak dengan pantas mengejar beliau dgn penyapu lantas menghempuk cicak itu dgn segala hormatnye..haha..mati pon ko..puas ati aku..wlupon bkn aku yg bunuh tp aku puas sbb sekor keturunan cicak dah berjaya ditundukkan..more are coming..

wah! nmpknye cicak dah bagi warning..tibe2 je dia berbunyi..tunggu ko..jgn igt aku takot takde org nak bunuh ko..alamak, tibe2 aku teringat along aku tgh pregnant..org2 tua ckp takleh aniaya binatang..tp tu kire aku defend diri aku la kan?bkn aku naya menatang tu..malah dia yg naya aku sbb bertenggek kt dinding smpi aku lapar sbb takut nak lalu sblh cicak...pdn la muke ko..

tp kalau la aku brani sket..mmg cicak tu mati kt tangan aku yg memegang penyapu..malangnye aku penakot..haih..sadis2..sudahla ckp byk tak gune..aku kena kumpul tenaga nak bunuh lagi..hahahaha!!!

No comments: