meebo

:: Geng-geng Aku Buncit ::

Friday, December 31, 2010

새해 복 많이 받으세요 !!!

Salam and anyong readers sekalian!!!


tomorrow is 1st January 2011..
so i would like to wish you a very Happy New Year!! 



새해 많이 받으세요!!


hello..hello..hmm, penat la cik jojo fikir nak update ape utk post kali ni..rakan2 bloggers mostly posted about their bittersweet memories of 2010..jd cik jojo pon nak jugak bicara pasal new year..^^..


disebabkan cik jojo ni pelupa sket..cik jojo tak nak cite la kenangan manis pahit kelat segala..kite cite pasal benda yg tengah jadi ni..  


3 perkara yang saya suke tentang new year:


1. First and foremost, it's a new start..gives you new hopes..^^
2. cik jojo suke tgk munge api..i dont enjoy countdown sgt pon tp suke munge api..wlupon bingit sikit..tapi cantik..
3. sbb cuti..kah3x..bole kire tak??

Azam?ape itu azam sebenarnye?haha..tp cik jojo mahu laksanakan ini:


0. pass my re-sit examination..(T____T)
1. learn a new language
2. get hired and live a stable life..
3. fall in love, get married and have a family..
4. to give and receive more love from the people around me..
.....
bla..bla..bla..


tu je cik jojo bole pikir..maklumla..tahun2 sudah takde pon azam ke ape2 ke..jadi ni atr perkara2 yg cik jojo nak laksanakan bermula dari 1.1.11...ukkey!!hwaiting chagiya!! dan sebelum cik jojo berlalu..sekali lagi..SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2011!!!








p/s: cik jojo nak naik bumbung la..nak tengok munge api..^^








Thursday, December 30, 2010

Sengal Zone : Aku Masih Single!


Salam and anyong readers!!


Aku masih single..tiada yg benar melainkan yang benar2 belaka..(T__T)..sape yang rase dia single tu sila join..
jadi cik jojo pon joinlah segmen ini..nak tengok click jeah kat gambar tuh..







jejaka pilihan cik jojo:

1. setia..paling penting

2. menerima cik jojo seadanye..

3. erm, pandai cakap bahasa korea..kah3x..*ini serius ye*..

okeyh..sukup2..taknak tulis byk2..
daaaaa..



Eksperimentasi kemampuan sebenarku..



Salam and anyong readers!!!



milkysmile

wah!!pertama sekali cik jojo nak jugak ucapkan tahniah buat team bolasepak malaysia sbb berjaya angkut piala selepas 14 tahun menunggu..tak cukup dgn tu, Datuk Seri Najib Tun Razak, Perdana Menteri kita, mengisytiharkan Jumaat ni cuti umum..WAH!!! seronok3x..Alhamdulillah, wlupon byk jgk provokasi yg berlaku tp kite tetap juara..roarrrrr!!!er??hehe..

okeyla, cik jojo bukan nak cite pasal bola sbnrnye..just nk kongsi ngan semua hasil kerjatangan kakak cik jojo and campurtangan cik jojo sendiri..hari tu, pak sedara cik jojo kawen, so kami anak beranak ni bersemangat la buat persediaan utk dia..mcm kan kami plak yg nak kawen kan..so salah satu hantaran yang kami tolong sediakan : sirih junjung..idea gubahan ni cik jojo tgk sikit2 gubahan dari blog cik weeda..jd kredit la utk dia..and oso my sister..tp ni bukan tutorial ye kawan2..sekadar nak kongsi pengalaman je..dan inilah hasilnye...





JENG..JENG..JENG...





abaikan kaki n pinggan yang ade kek tu ye..kaki kakak cik jojo yg betungkus lumus susun bunge..






ni dari sudut yang clear sikit..MySpace


ni lilitan daun sirih+pinang+kapur..cik jojo yang buat tau..
eh gambar Rajagobal kah itu???kes3x...milkysmile



ni pulak lilitan daun sirih+gambir+pinang...ni pon cik jojo buat gak..^^milkysmile



kakak cik jojo tgh susun the flower mower..milkysmile




haaaa...chang!! MySpace



dan susun lagi...Photobucket

tadaaaa...inilah hasil dia...^^Photobucket



hehehe...camne???ok tak??milkysmile


ni lagiiiiii....milkysmile





dan inilah dia hasilnye...hasil kerjatangan kakak cik jojo dibantu oleh cik jojo sendiri...hik..hik..simple je tapi cik jojo suke3x...sgt3x...oraitlah bebeh..cik jojo minta diri dulu..ade keje sikit..tata...


milkysmile







Wednesday, December 29, 2010

bile takde keje...kes3x..

salam semua..


hehe..dari tadi keje cik jojo dok online and menatap laptop je..hehe..
tengok..tengok..tengok..
cik jojo dah bosan dengan layout cik jojo yg lame jadi cik jojo tukar sikit..hehe..tangan pon same gatal nak tukar..jadi ni lah hasilnye..


TANTARANG!!!!!


ye..tau2..but i'm proud enough to show this to public..ehcehceh..yang penting cik jojo suka..zass!!

p/s:  oh ye, i also have a new signature..kekeke..kalaula bole buat hangul punye signature..mesti cool..tp takleh..bluek!!




exam dan azam...

Salam and anyong kengkawan!!!

bagaimana hari ni? sihat? bagus2..Alhamdulillah..
MySpace
ish3x..lame dah rupenye takde post terbaru kat blog cik jojo ni..lately cik jojo tak berapa nak ade idea plus cik jojo takde mood..so cik jojo byk blogwalking,swimming,jumping dan sebagainya..


oh..oh..oh..nak tau? cik jojo dah tau date for my resit examination which is on:


3rd January 2011 (Monday)


phewh! akhirnya..lega lah kejap..sbb bile dpt tau date exam ni rase mcm separuh beban dah terlepas..maksudnye confirm2 cik jojo dapat buat exam..tp lulus tu tak confirm la kan..tp insyaAllah boleh!!!


jadi secara tak langsung, cik jojo ade la azam tahun baru nnti..yakni utk lulus subjek resit ni..tak mahu dah mengulang2..so i'll try my best to be super creative when answering the exam so that i can graduate from school..so dear people whoever reading this, please pray for me..May Allah bless you all..amiin..






formspring.me

Ask me anything http://formspring.me/AkuBuncit

Saturday, December 25, 2010

~~SAKIT!!!~~

Salam and anyong peeps!!

~lalalala~


MySpace

okay, hari ni cik jojo bosan so terus cik jojo online and ketik2 menulis dlm blog kesayangan cik jojo nieyh..

al-kisah hari ni..(semalam sebenarnye) cik jojo pegi servis buku lali cik jojo..selepas 5 hari menanggung sakit, cik jojo surrender dan menyerah diri hantar kaki pegi urut..mula2 igtkan terseliuh sikit so buat dek je la..tibe2 buku lalinye bengkak dah mcm org mengandung 9 bulan..nampak agak huduh la gak..haha..jadi terusla rujuk kat pak cik ni..

pak cik yang tukang urut tu dia urut memang superb ah! sbb dah lega and kurang sikit bengkaknye..tapi yang paling superb ialah urutan killer yang dia bagi..umph! tak tau nak ckp sakitnye..dia kate cik jojo ade terpelecok sikit kaki tu..sbb tu dia bengkak..puas cik jojo menahan sakit..MySpacedah mcm2 gaya dan stunt cik jojo buat pak ciknye dgn selamba je ckp "tahan sikit ye..." haaaa????lame gile dia urut smpi cik jojo jalan tengkot2..sakit yg lame ditambah sakit bekas urutan pak cik tu..so jadilah double bengkak..

tp beselah..nak baik kan. itulah harga yg perlu dibayar..tp skang dah lega tinggal bekar urutan pak cik tu..takpe2..2-3 ari lagi baik la tuh..huhu..cume cik jojo harap, kalau bengkak biarlah sembuh and hopefully bengkak tu bukan ade penyakit yg bukan2..ok, cik jojo nak undur diri dulu..bye...










Wednesday, December 22, 2010

Shhhh...

salam and anyong..

shhh..cik jojo tgh study ni..hehe..poyo jek..pdhal bukan study pon..hehe..bukan ape, hari ni cik jojo nak tanye sikit pendapat kalian:

 SUKA TAK KALAU KITA TENGAH STUDY ORANG LAIN BUAT BISING????

http://matcuoi.com

kalau tanye cik jojo, jawapan dia:


KO NAK KENA TELAN HIDUP-HIDUP KE CIK ADIK???

MySpace


phewh..nasib cik jojo tak buat je gitu kat cik-cik rumet cik jojo neyh..tibe2 je terjerit2 kayak org gilak nampak antu..nampak sungguh baru tau..cik jojo dah la dengan hati murni nak blaja, buat bising lak..dah la bukan slalu niat murni ni dtg..plus, cik jojo bukan jenis suka buat bising bile dlm bilik..so, when i don't do things that other people or even you hate means i expect you to do EXACTLY the same way too..arasso??


tegur??haih, benda logik gini takkan takleh fikir, takkan nak mintak tegur jugak..haih..sudah2lah tu jo..ko marah ko gak yang sakit ati..jangan marah banyak..life's too short to be angry, just like Jay said..haaaa..baru la lega dah melepas marah kat blog..sorry guys, dont bother..nothing bad happen so far..so chill okays??okaylah, cik jojo chauz dulu..nak layan lagu kpop lagi besh..daaaa..anyong...^^


MySpace


p/s: skang ni addicted to lagu FT ISLAND..LOVe..loVe..lOvE..^^
















Monday, December 20, 2010

mate ku yang terkebil2..

Salam and anyong sume2!!

woot..woot..

Photobucket

diketika huruf2 dipapan kekunci ni diketik2, sebenarnye cik jojo sdg sibuk baca buku..tapi otak bersepah sebentar..jadi cik jojo berehat sebentar dengan karutan utk hari ini..


diam tak diam, follower cik jojo dah mencecah 55 orang..(ko bajet ribuan orang ke jo?) cik jojo kira ni satu peningkatan yang memberangsangkan..kah3x..yelah, bukan susah pon nak follow orang..cume ketik butang follow dan jeng3x..bertambahla follower..TAPI, bukan sume blog ade orang nak follow..jadi ape yang saya cube sampaikan disini ialah........cik jojo pon tak tau ape yg cik jojo cakap sebenarnye..


yang pasti, terima kasihlah adik2, abang2 yg lalu-lalang dan mengketik butang follow saya..tanpa ketikan anda maka takdela orang yg sudi follow..time kasih byk2...nanti cik jojo cari jalan camne nak hargai sokongan dari rakan blogger sekalian..okeylah, rase bersalah pulak tinggalkan buku lame2..cik jojo berundur dulu..lalalala...salam dan selamat malam...

Thursday, December 16, 2010

~Award Pemberian Cikayda~

Salam kengkawan sume2..
sihat tak sume2? 

MySpace


lalalala..mlm nik cik jojo extra happy..keke..MySpacenk tau?nk tau?nk tau? kerana ini:




고맙습니다!!!

thank you!!

haruslah cik jojo excited lebih gara2 ni kali pertama terima award jadi cik jojo nak ucapkan terima kasih utk aida ssi utk award yg comel ini..oops..ni jawapan utk survey cik ayda:

apa pendapat anda tentang en.belogg kesayangan ayda nih??
comel??cute??hensem??cun??lawa??huduh??buruk gilerr??biase2 jewk??gempak giler?stylo?? 

comel sesangat..simple...organize..

2- tuan empunya belogg ni oke ta (cikayda)??
peramah?sombong??friendly??

saya consider friendly sbb dia dgn baik ati bg award kt follower dia..mmg peramah..^^



okey2..itu saje..sekali lagi..thank you..ayda ssi..^^









Wednesday, December 15, 2010

~Selamat Hari Menjadi!!!~

Salam dan anyong readers,,semoga sihat ye anak2..

post hari ni singkat jek..
saya nak ucapkan...
Selamat Hari Jadi yang ke-.....8..

untuk...
anak buah saya yang ke.....4..

bernama...
Irfan





hehehe..ni antara anak buah yg suke benor carik pasal ngan aku..tp aku syg dia cam anak sendirik..dia ni byk ckp n peramah.. 
semoga awak membesar dengan sihat dan selamat!!!

okey..that's all for now..anyong..


Tuesday, December 14, 2010

~Aktiviti Hari Ini~

Salam and anyong sume..
semua sihat? harap2 la sihat..cik jojo je yg tak berapa sihat..

not sure why..cik jojo rase homesick kot..4 tahun blaja cik jojo tak penah homesick..bile nak resit exam ni bukan main lagi homesicknye!!
 
MySpace

ye2..tau2..semalam konon2 cik jojo kate tak leh nak post tp takleh laaaa..sbb cik jojo leh jd gile jika tak meluahkan isi hati dan kepala otak cik jojo neyh!!
so today, cik jojo setelkan problem resit exam tu..panjang cerita dia..byk gile dugaan cik jojo nak daftar dari..abes basah2 baju dan ketiak dek peluh yang mencurah2..

MySpace


mule2 cik jojo pegi la ofis nye nak mintak bank slip so akak yg jage tu pon tulislah butir2 kat situ..yang bestnye, baik cik jojo mahupon akak itu tak prasan yang helaian2 bank slip tu was not in the right position..jadi ape kesannye kawan????
YA!!! tulisan dia tak kluar....

pegi byr kt bank orang pulak ramai..tggula dgn muke tabah kat situ..bile dah setel patah balik la pegi ofis IRK dept tu.jauh ye kawan2..harap maklum...bila tunjuk kt akak tu dia pon ckp "alamak..camne dia tak keluar plak ni..adik bole tak pegi balik bank suro dia reprint balik copy ni?"

MySpace

ye la kak..maka cik jojo pon pegi la..smpi kat bank akak counter tu plak ngomel2 dan bising2 dan berkata "mmgla tak keluar tulisan, salah position..byk slip sy nak kena cari balik ni..awak datang bile?? (selak2 dengan muke sakit ati)
cik jojo pon buat la muke sedih kat situ..duhai kakak, saya tak sengaja, kalau saya sengaja saya suro kakak jalan ke IRK dept tu bwk slip dan mesin print akak skali..


MySpace 

patah balik ofis bagi slip dengan form...dot..dot..dot..barula selesai..haih..kesimpulannye kat sini.. kalau bole jgn la susahkan orang lain dengan hal remeh temeh ni, kalau bole dielakkan laaaa...tapi kalau hal remeh temeh yg lagi menyusahkan ni berlaku jugak, jgnlah tahu nak salahkan orang lain je..salahkan la jugak diri sendiri..dan mintak la maaf seikhlas2nye..baru la selesai..(akak ofis tu dah pon mintak maaf ngan cik jojo and cik jojo pon mintak maaf pada akak bank tu)..




selesai....


jadi jumpe lagi..sehingga itu..bye2..