Sunday, December 5, 2010

~aktiviti2 hari ni~

Salam and anyong sume..


hope you guys are in good health..mlm ni cik jojo masih tak tau nak post pasal apa tp sebab esok cik jojo nak balik kampung so keje2 menampal post ni terkandas sebentar..anyway, td cik jojo ikut mak pak and kak cik jojo pegi cari barang utk pengantin..dekat je..dekat..dekat..dekat mane ntah name tmpt tu dekat ngan umah cik jojo la..hehe..(cik jojo mmg fail bab2 ingat name tmpt and jalan2 ni..)

MySpace 

banyak jugak la barang yg kami beli td..boleh tahan jugak la kedai tu..tak byk sgt pilihan tp yg kami nak Alhamdulillah sumenye ade..murah pon murah..overall okaylah..puas hati gak tadi dah beli bende2 yg remeh2 temeh mcm bunge2 hiasan sume tu..cume 1 benda je yg cik jojo tak puas hati..layanan dari pekerja2 kat situ..mcm kurang mesra..takdela..cik jojo berpendapat, kalau keje kat tmpt2 mcm ni, kena lah mesra pelanggan sikit..sbb pelanggan ni kan byk songeh and byk tanye..kena la layan and ikut kehendak pelanggan..bukannye lah cik jojo ni mintak bende bukan2..mintak pendapat je kak jah oiii..bukan mintak pendapatan kak sebulan..kes3...susang sgt ke kak?

MySpace  

ape2 la..cik jojo biarkan kak jah tu yg isikan tmpt kosong..lepas tu td ade la tp this one girl looking around cari bakul..and my dad was blocking her way..lebih kurang la..tibe2 je cik jojo dengar dia ckp "excuse me" kat pak saya..bukanla nak komplen ape tp i dont think that is necessary..kene la ko ckp omputih ngan pak aku? were you underestimating my father's ability to speak or understand english??? mgkin dia takde niat tp cik jojo marah sgt2..cik jojo rase tu mcm insult..tak tau la nape..wae???wae??why??why??perluke ko speaking ngan orang tua aku??you dont look english to me at all okay?? so forget about speaking english ..ish pissed off aku!!hish!! oh and btw, pak aku balas "yes" kat dia..haha..amik ko..lekeh lagi pak aku..

MySpace 

so ade 2 pengajaran utk pembaca2 yg membaca sekalian.. 1st, layanlah pelanggan dgn mesra..kami ade hak..*tibe2*..mcm org slalu ckp customer is the king..tak salahkan layan mesra sikit..ko jugak untung.. 2nd, hormatilah orang tua dan gunakanlah bahasa kebangsaan kita..budi bahasa budaya kita..igt tu..tak payah la pulun sgt nak ckp omputih..setakat pakcik makcik tu ckp je la "tumpang lalu" kan lagi manis..tak gitu kak??

MySpace 

haih..cakap lebih2 pon tak gune..aku jugak yg sakit hati..takpelah..biarkanlah..cik jojo pon dah ngantuk dan katil pulak melambai2 suruh jalankan tanggungjawab..pak saya ckp esok celik mate kol brape je terus gerak balik..err..tp cik jojo tgh rilek men tenet..matilah..esok mesti susah nak bgn..hehe..okay2..sudah2 la tu membebel cik buncit..okay, jgn merindui cik jojo a.k.a saya buncit ini ye..bye!!

selamat malam..selamat tido..anyonghijumuseyo!!

MySpace







yang buncit tp manis,









 








    

2 comments:

Syed Hilmi Syed Yahya said...

ckp x de ape nk post,tp panjang giler deir punye post eh...hehe...

mrah betowl ye cik buncit time 2...sbar je ar,x kn nk ketuk kepale dier lak,,hehe,,,ape2 pon,sy shor kn cik buncit jd juru bahasa kepada ayh cik buncit,,hehe,,,semoga berjaye,,,tips(hormatlah org tua)...hehe

Syed Hilmi Syed Yahya said...

most wanted...!!

anda di tag..!!

nk tahu kenape anda di tag...?? follow thi URl....

http://syedspurs.blogspot.com/2010/12/berlari-dan-anda-dapat-kawangood.html