meebo

:: Geng-geng Aku Buncit ::

Tuesday, December 14, 2010

~Aktiviti Hari Ini~

Salam and anyong sume..
semua sihat? harap2 la sihat..cik jojo je yg tak berapa sihat..

not sure why..cik jojo rase homesick kot..4 tahun blaja cik jojo tak penah homesick..bile nak resit exam ni bukan main lagi homesicknye!!
 
MySpace

ye2..tau2..semalam konon2 cik jojo kate tak leh nak post tp takleh laaaa..sbb cik jojo leh jd gile jika tak meluahkan isi hati dan kepala otak cik jojo neyh!!
so today, cik jojo setelkan problem resit exam tu..panjang cerita dia..byk gile dugaan cik jojo nak daftar dari..abes basah2 baju dan ketiak dek peluh yang mencurah2..

MySpace


mule2 cik jojo pegi la ofis nye nak mintak bank slip so akak yg jage tu pon tulislah butir2 kat situ..yang bestnye, baik cik jojo mahupon akak itu tak prasan yang helaian2 bank slip tu was not in the right position..jadi ape kesannye kawan????
YA!!! tulisan dia tak kluar....

pegi byr kt bank orang pulak ramai..tggula dgn muke tabah kat situ..bile dah setel patah balik la pegi ofis IRK dept tu.jauh ye kawan2..harap maklum...bila tunjuk kt akak tu dia pon ckp "alamak..camne dia tak keluar plak ni..adik bole tak pegi balik bank suro dia reprint balik copy ni?"

MySpace

ye la kak..maka cik jojo pon pegi la..smpi kat bank akak counter tu plak ngomel2 dan bising2 dan berkata "mmgla tak keluar tulisan, salah position..byk slip sy nak kena cari balik ni..awak datang bile?? (selak2 dengan muke sakit ati)
cik jojo pon buat la muke sedih kat situ..duhai kakak, saya tak sengaja, kalau saya sengaja saya suro kakak jalan ke IRK dept tu bwk slip dan mesin print akak skali..


MySpace 

patah balik ofis bagi slip dengan form...dot..dot..dot..barula selesai..haih..kesimpulannye kat sini.. kalau bole jgn la susahkan orang lain dengan hal remeh temeh ni, kalau bole dielakkan laaaa...tapi kalau hal remeh temeh yg lagi menyusahkan ni berlaku jugak, jgnlah tahu nak salahkan orang lain je..salahkan la jugak diri sendiri..dan mintak la maaf seikhlas2nye..baru la selesai..(akak ofis tu dah pon mintak maaf ngan cik jojo and cik jojo pon mintak maaf pada akak bank tu)..




selesai....


jadi jumpe lagi..sehingga itu..bye2..





No comments: