Sunday, January 30, 2011

~Aku dan Maher Zain disuatu petang yang mendung~

Salam and anyong kengkawan bloggers!!

haaallluuuuu..wasssup peeps?? jigeum mwohae?? aku skang ni tgh lyn lagu Maher Zain..alah, lagu insyaAllah dia yg versi melayu tuh..haaaa..bukan men sonok aku dgr lagu ni..dari tadi aku tak tau la dah berapa kali replay dah lagu ni..

mmg lagu ni femes pon kan..and before ni lagu ni dah di nyanyikan dalam pelbagai bhs pon..tp sbb kali ni dinyanyikan dlm bhs melayu, aku jd batak jap..haha..bukan ape..pade yang dah dgr tu tau la maksud aku..sbb dia nyanyi sebijik macam orang melayu yang makan sambal belacan campur budu..jadi mcm terpesona la jugak sedikit sebanyak..keke..

pada yang nak download lagu ni korang bole terjah blog BRO UDEEN>>klik sini..yang dah dgr jom kite nyanyi ramai2..okey?? alrite..tata..



p/s: sambil dgr aku nyanyi..mungkin sbb tu ke hujan tak benti??






Saturday, January 29, 2011

~dapat award lagi!!~

Salam and anyong!!

sihat tak sume??moga2 sihat luarbiasa hari ni okey..cuaca hari ni best sbb mendung je..td kat umah aku ujan dah..br igt nak main ujan td..tp mak aku tak bagi..haha..dah tua bangka baru nak rase main ujan..

anywayssss, hari ni aku seronok..sbb aku dpt award..dari sape? dari bro mamat.. mulia sungguh hati beliau...time kasih bro! nak tengok award dia? nieyh haa:





alolo..cumil jek..kaler2 pelangis..time kasih bro mamat..saya suke..

kepada bro mamat ucapan pembakar semangat, semoga sukses dalam dunia blogging..dan sebagai "sunbaenim" (senior) (walaupon aku rase aku lagi tua dari dia) bole la kirenye sunbae beri tunjuk ajar pada kami2 yang masih merangkak2 dalam dunia blogging ni..ngehehe..

okeys..tu je kot..ape2 pon terima kasih skali lagi pada bro mamat and pada yang belum terjah blog dia jom kite ramai2 chekidaut blog dia..jooomm!!


p/s: mahu follower seramai itu gaks..


~shakti the power vs api-api!!!~

Salam and anyong!!

selamat malam pada yang masih berjaga..yang dah tidur tu kite biarkan mereka dengan mimpi, air liur basi dan dengkuran mereka..(ngantuk laaak tibe2)..

okey..ape ntah aku nak cite..lupe lak..oh ye, td boring2 tgh tengok tv aku bukak la 1 cite hindustan ni..slalunye tak tgk lyn pn cite hindi tapi sbb dah takde cite best kan so layan laaa..tajuk cite tu Shakti the Power..mmg shakti dan power sungguh cite tu..tp aku emo sbb hero dia mati..(menangis aku dalam selimut)..


tapi mmg layan la cite dia..wlupon aku mencarut2 gak sbb org jahatnye jahaaat btol..sampai polis pon takot..dgn aku2 takot dan cemas skali..tembak2 sini..letup2 sane..bunuh2..pukul2..menari2..(erk??)..elok cite tu abes je tibe2 aku dgr org kecoh2..rupe2nye ade umah dah berasap kena bakar kat blok dpn umah aku..gileerrr laa..aku igt kat dlm tv je bende ni jadi..rupe2nye in real life pon jadi gak??


camne kejadian tu jd aku pon tak pasti yg pasti ade orang sengaja bakar rumah org tu..orangnye ade kat dlm umah kot time tu..dasaaat..nasib baik tak jadi pape..ni mesti kes dengki khianat..mmg nak kena cabut bulu hidung tol..harap2 la org tu repot polis and dapat tangkap penyangak tu..bia dia nyesal seumur hidup main2 api kat umah orang..


terkedu gak aku ngan mak aku..sbb lyn cite hindi smpi tak amik tau lgsg ape jadi..pengajarannye kat sini..jgn main api kat umah orang..and kalau tengok tv tu alert sikit ape jd..okey..skang sume dah reda..aku pon nak masuk tdo..nk jumpe shahrukh khan..haha..nyte..(-_-)ZZzZZzZzzz...


Sengal Zone : Pukul 12 Ni !

Salam and anyong!

yeehaa! selamat hari sabtu..dah pukul doblas pon kan??jadi make dengan tu..cik jojo mahu join segmen dari Bro Sengalman..segmen pe weyh??jom chekidaut..



nak kena buat ape lak ni?? ni haa:

Pada pukul 12, saya berjalan jalan di depan rumah.  Tiba tiba saya ditarik oleh ______________________ ( Tidak lebih 20 perkataan )




sambungan: ....hantu kak limah lantas beliau mengajak saya utk berlakon dalam filem baru beliau berjudul "hantu kak limah and the gang".


berapa perkataan tu? cukup kot..dah lame tak tulis karangan..dia ckp ikut kreativitikan??tak suh ikut format upsr ke pmr ke jadah ape kan..haaaa..ok la tu..harap2la dpt markah penuh..tak menang pon takpe..hehe..ok..sudah2..bulu roma pon dh meremang..siyes..okey2.bye..


p/s: jgn la kak limah betul2 dtg umah ajak blakon..erk..matilaaa..


Friday, January 28, 2011

~nak jatuh cinta ngan awak bole??~

Salam and anyong!

wah tajuk bukan main meng'grab' lagi kan..hoho..ape kes lak ni jo??bukan ape..semenjak dua menjak ni cik jojo asik terjah 1 blog ni..(ofkos la lelaki kann??)tak tau nape..seolah2 ade magnet kat blog dia ni..huhu..masalahnye slalu sgt..rase mcm dah jatuh cinta pulaaak kat incik blogger tu..tp cik jojo berani nak terjah je lebih tp tak berani amik tindakan..aigooo..ottoke??

dari rupe paras beliau cik jojo rase msti incik blogger tu dah berpunye..kes3x..jeles sebentar..huhu..sape jadi awek dia mesti untung..jeles sekali lagi..sape jadi bini dia lagi la untung..sekali lagi jelesss..huhu

gile..tak memasal je ko nak jeles ngan laki orang..camne nak buat ek? ade pape nasihat??saya perlu khidmat pakar..


p/s: siyes aku nak tanye kat incik blogger tu "nak jatuh cinta ngan awak bole tak incik blogger???"



Thursday, January 27, 2011

~selongkar beg artis?? macam best!~

Salam and anyong!!

selamat hari khamis!! title kat atas tu cik jojo amik dari blog Cik Nurul Faezah .. hehe..setelah kebuntuan idea nak update blog, beliau rekemenkan cik jojo utk join segmen selongkar beg artis..(erk?artis?) malu sebenarnye nak join..hehe..tp pdulik hape..kan..so layan je..zasss..




haaaa..tu diaa..ni beg ke perut doraemon?okeyla..ni memang atr benda2 yg cik jojo bawak dlm beg..meh selongkar dgn lebih lanjut..



ni antara benda yang WAJIB ade dlm beg..beg duit, kunci bilik dan henset 2 generasi..klu takde mende2 nangis tepi pintu la cik jojo..*henset tu utk gaya mutu keunggulan je..byk henset tak bermakne byk kredit..adesss*



yang ni pulak benda2 yang HARUS ade..ni utk kecantikan dan kesegaran sepanjang hari..haha..blah..ade bedak. lipbalm. perfume. set ape ntah. and beg wanita..kt dalam beg kecik biru tu cik jojo panggil beg wanita..*paham2 la ape benda yang ade kat dalam beg tu eh..*


dan akhir skali ni barang2 yang agak penting diwaktu2 emergency..contohnye dikala rabun ade spek..dikala mulut busuk dan mengantuk ade gule2..dikala nak masuk jamban ade tisu..dikala takde kredit and nak gune public phone ade duet syilling dan jugak pen yg bole digunakn utk menulis dan jugak sebagai senjata..haha..

haaa..ni je la yg ade dlm bag cik jojo..tp sbnrnye yg MESTI ade dlm beg cik jojo ialah SAMPAH..haha..sbb taknak buang sampah sepah2..kenala buang dalam beg kan?? huhu..


p/s: thank you again Cik Nurul Faezah.. ha sape2 yang dah bace post ni jom la kite g blog dia tgk ape plak yg ade dlm beg dia..














~suke bagi aku cemas laaa~

Salam and anyong everyone!

cuaca hari ni sangat cantik..panas tak berapa nak panas..angin bertiup sepoi-sepoi bahasa gitu..

tp angin aku ni yg tengah tak cantik..hangin je ngan ofis dept irk td..tepon aku suh dtg ofis..mati2 igt problem resit exam aku dah setel..rupenye suh amik confirmation slip yg aku dah confirm amik exam..tu je..

ceh..false alarm rupenye..berkejar dan berlari aku g ofis..dahla takde kelas..mmg semata2 g ofis pastu balik..wuuuu..bile nye nak setel ni? tak larat dah dok sini..

p/s: penat laaaa..jalan g ofis semata2 tu je..


Wednesday, January 26, 2011

~rase nak geget kepala orang~

Salam and anyong sume!



apekah yang korang tengah buat skang ni?? cik jojo skang tgh rase nak gigit kepala orang ni..dah tak tau nak buat ape..bosan sungguh..geng2 ade idea tak ape yang bole cik jojo buat bile bosan??





rase mcm nak hantuk pale dgn harapan dpt hilangkan bosan dan idea dapat keluar dgn bebas mcm bintang2 pusing2 kat kepala tu..dah lately tak tau nak update ape kat blog ni..blog ni dah mcm berhabuk dan carik2 mcm kain buruk je..wuuuuu..stress..depress..frust..sume la..tak agak lak cik jojo bole tungging2 kalau tak dpt idea nk update blog..jeles tau..jeles..tgk blog org lain mcm2 bende dorang post..


tp bile cik jojo click new post je, dekat setengah jam terkebil2 dpn screen laptop..taip2 separuh jalan..last2 jd draft..wuuuu..sedih la gini..mane nak cari idea ni?? kena g jamban ke? tak kot..it doesn't always work that way..huhu..tulun..tulun..takpela..mgkn kalau cik jojo jalan2 kat blog orang, bole dpt idea kot..okeyla..cik jojo nak jalan2..jom2..sape nak ikot..


p/s: ape la yang aku merepek ni??



Tuesday, January 25, 2011

~saya rase ini lawak tapi....~

Salam and anyong sume!

MySpace

watpe tuu??? hehe..just another short post from me..saje la nak berkongsi dgn sume..bende ni jadi lame dah..last week la..sorang kawan cik jojo ni tnye 1 teka teki kat cik jojo..dia ckp dia dpt soalan ni dari anak buah pada member dia..budak tu umur dia baru 10 tahun..budak ni ckp, takde sape tau jawapan untuk teka teki dia tu..even cikgu dia pon tak tau..


readers nak tau ape soalan dia?


ape beza kereta baru dengan pengantin baru?


kalo tnye aku mmg tak penah dgr la teka teki so dgn aku skali termangu2 cari jawapannye..yang tau, tau la..yg tak tau mcm aku kena la pikir..tp aku plak mmg jenis tggu jwpn dtg..aku mls nk fikir..tp yg member aku ni plak demi tak nak kalah ngan budak umur 10 tahun ni, dia bersungguh2 la suh aku tnye sume org kat muke bumi ni..dia kate dia lagi rela bunuh diri dari dimalukan budak kecik tu..gitu skali..bengong..


pastu aku pon terfikir la nak google teka teki tu..mmg jmpe sgguh la jwpn dia..jawapan kat sini.. saje tak nak tulis jwpn kt sini..


at first aku bace mmg la rase lawak..tp bile aku fikir balik teka teki ni keluar dari mulut budak umur 10 tahun aku benti gelak jap..speechless sebentar..ape pendapat korang??adekah aku yg tertinggal bas atau pon budak2 skang dah tak naik bas??dah la tu member aku tu laki..tak bagi tau jawapan kang member bunuh diri..segan silu lak aku cite kat dia jawapannye..


haaaa..tu la soalan teka teki yg mmg la lawak tp mungkin aku ni tak cukup open..considering the fact that it came out from a 10 years old adik2..klu adik aku dah lame kena tempeleng ngan aku..sifir pon ntah2 tak hafal ade hati dok tnye soklan gitu..bygkan bile cikgu dia tau jwpnnye..haish laaa haai..geram aku..tak tau dah nak carut ape..same2 la kite jage adik kite..hari ni tnye soalan gini..esok luse??? mintak dijauhkan...




p/s: aku tak tau la orang lain tp aku marah gile ngan budak ni..yes it was just a joke..but please not from a ten years old boy..







~what a strange feeling~

Salam and anyong readers!!

selamat malam pada yang belum tidur dan yang sedang membaca...(if any)..kepada yang dah dibuai mimpi semoga mimpi yang indah2..huhu..

satu lagi post tentang tuan blog..hari ni mau cite pasal aku punye perasaan..pelik nau rasenye..ape dia??ntah..aku pon tak tau.yg pasti aku keciwa dan terasa..(seperti biase emo tak tentu hala aku neyh)..ape yang kecewa sgt ni jojo? ape laks jadi kt ko ni?? aku tak tau nak mula dari mane..nak mula macam mane..

argh! abaikan je la..ade beza ke?? dah kite tak diperlukan..let it be..

p/s: benci mood swing..benci gile!





Monday, January 17, 2011

~ hari yang lemau! ~

Salam and anyong!

wah! it has been a while since my last entry...
wassssssssupppp??!! haha..how are u guys doing?? great?? great!!



i'm feeling dizzzzzzy..lemau sikit hari ni..tak tau nape..rindu nak update blog..merepek dan mengarut utk tatapan diri sendiri..haha..tapi takde cite ape pon..saje je nak lepas geram dgn keyboard laptop ni, 2,3 hari ni rileeeek je takde orang tekan2..so meh sini biar aku ketik2 sikit..


hmm..nak ckp ape ntah?? cite ape benda jadi hari ni laaaa..


MySpace

tadi ade kelas..10 to 11.30 a.m..tp madam takde, dia tinggalkan keje skola kat kami..so 1 jam 30 minit dok jawab soalan je td..wah, tapi tadi rase cam pandai gile..haaaa..(aku sorang je rase camtu..) ye la budah resit la katakan..sume topic dalam syllabus aku dah khatam..haaha..riak takabbur sebentar disitu..dah jawab keje skola tu aku rase mcm aku la manusia plg kreatif di abad ini..ngahahaha..tp rase cam bodo pon ade gak..sbb aku kena blaja 2 kali baru phm..matilaaaa..


MySpace


habis je kelas, aku pegi finance..nak tanye hutang-piutang aku selama 4 tahun kat uia tuh..tanye gak yuran sekolah sem ni nak kena bayar brape..fuh..nasib baik sikit..takdela sikit sgggt..byk la jgk..yg pasti tak cecah 1k..kalau tak botak pale aku ni..


MySpace


lepas tu aku pegi makaaaan...nyum2..enak bangat..skang dok ketik2 keyboard update..jap lg tak tau nak watpe..mate ni syahdu je dari tadi..huhu..okayla..pale pon dah berdangdut ni..sakit laaaa...mintak diri dulu...tataaaa..


p/s: nak cari keje laaa..


Thursday, January 13, 2011

sedih..

Salam and anyong..

peeps..hari ni cik jojo sedih..
tak dapat tgk beast and 4 minute..
haish..okay..nak tido..nite people..

Mari...mari...mari...Vote utk cik jojo di Mufors..

Salam and anyong readers..

semoga kalian sihatlah hendaknya..^^..

MySpace

kawan2 blogger yang saya sayangi..ye..kamu..kamu..dan kamu...hari ni cik jojo nak mintak sokongan kalian utk mengundi cik jojo and the gengsters.. kami menyertai 1 competition ni and i'd really appreciate if you guys vote for us..rasenye mesti ade gak yg dah tau pasal ni..pd yang belum tau jom la terjah..pada yang dah tau vote la cik jojo ye?? please2..


MySpace


okay, it's basically a shortfilm contest yg bertemakan "Attitudes on Roads - A Malaysian Journey"..so ade la kategori2 dia such as shortfilm/mini-documentary, PSA ngan animation..so cik jojo and the geng adelah hantar beberapa penyertaan and kami memerlukan sokongan kalian utk vote video2 kami..(sebab undian kurengs skit)..^^


senang je, korang layari website INI..untuk tahu latarbelakang competitionnye..kemudian register sbg member pastu kalian bole view semua video2 yg ade kat situ..


untuk vote and support video2 cik jojo and the geng click link2 berikut..




Mufors Raya IIUM Shortfilm (kat sini ade name cik jojo..hehe..suke3..)


Anak Mak


Cinta Buta

Kalau kawan2 nak vote video2 yang lain pon dipersilakan..jom2..show your support for MUFORS!! cepat2 vote sementara masih sempat!!peace!!




yang mengharapkan undian kalian,


Wednesday, January 12, 2011

'CONTEST KAMI KEMBARKAH'

Salam and anyong readers sekalian!




MySpace
Nak join contest lagik ni!! entah nape sonok sangat nak join contest nih!!

contest ni dibawakan kepada anda oleh cik fairy fasha..
contest ape pulak kali ni??hehe..jom intai..






booo!! chak!! comel banner ni..



haaaa..jom kite tgk pulak syarat2 kalau nak join contest ni:




*dicopy paste sebijik2 dari cik fairy fasha..



******************************

nie adalah syarat-syarat yang perlu korang patuhi untuk join contest nie:


1. buat satu entry bertajuk 'CONTEST KAMI KEMBARKAH' ~sudah~


2. semua blogger pun dialu-alu join contest nie...tak kira laki or perempuan pun boleh join...

3. WAJIB laa jadi follower FairyFysha kalau nak join contest nie....senang nanti nak tahu update terkini.. ~sudah~

4. WAJIB letak banner contest ini kat sidebar blog korang yerk..(untuk promosi...hehe..)opss...jangan lupe link kan entry contest nie tau... ~sudah~

5. cerita serba sedikit laa pasal contest nie... ~sudah..tgk bwh..^^~

6. lepas join jangan lupa tau tinggalkan link korang kat tempat comment CONTEST nie...  ~sudah~

7. kalau rajin tag laa 3 orang or lebih kawan blogger korang...jangan lupe inform mereka sekali tau...lagi ramai join lagi menarik kan...=) ~sudah..tgk kt bwh..^^~



******************************

okay bagi memenuhi syarat yang ke 5 tuh :

okey nampaknye cik jojo tertinggal keta api..dah lame rupenye bende ni start..tp bile tgk je contest ni terus rase nak join sbb mcm cool..introducing your BFF and digging out the old memories antara aku dan si dia..ehcehceh..well saya nak join bukan sbb nak menang semata2 tapi saya nak buat entry ni khas utk penganjur contest dan BFF saya ni ..rindu banget same kau kaaak..gemok!!!




gambar yang mahu diketengahkan:


tadaaaaa!!







kami kembarkah?? taklaaaa...mak lain pak asing..
tapi mane pegi memang asik berkepit..

name kembar saya: Nur Waheeda 

umur: 24 tahun (tp dia TUA sebulan..)

status: single but taken..ehem3x..(adik kembar dia ni yg single lg)

dah kenal selama 6 tahun gitu..first kenal masa kat matric UIA..zaman hingus leleh lagi..(haha..skang pon hingus leleh lagi) tp rapat betul2 kat UIA gombak..

apa saya suke pasal kembar saya: 

1.dia kuat makan sama macam saya

2. dia cantik tp rendah diri macam saya..(excluding the cantik part..thank you..)

3. dia sama gemuk dan buncit macam saya

4. dia comot tp ade style tersendiri...(ehem3)

5. sbb saya suka kwn dgn dia la..noktah..

okay2..cukup2..asal cam panjang je entry ni..hehe..okay..saya nak tag 3 orang ni dan sume laaaah..mari kite bagi BFF kite pulak femes dan mari kite tengok pasangan BFF ala kembar mane yang termashur di abad ni..ngeh3x...









p/s: byk jugak org tertipu dan tnye "korang ni kembar ek??"..
taklaaaa...mak lain pak asing..(^___^)v



'areteacar 1st contest, keluarga bahagia!'.

Salam and anyong sume!

hari ni cik jojo nak join contest pulaaaak..^^..excited3x!!
(tak tau leh join lg ke tak sbb hari ni last day..tp nak jugak join..^^..)

contest kali ni dari Cik areteacar ..


apekah contestnye? apekah syarat2 penyertaannye?? zaaaas..jom layan..




Syarat-syaratnya:

  • Jadi follower areteacar  =)  ~sudah~
  • Buat 1 entry yang bertajuk 'areteacar 1st contest, keluarga bahagia!'.  ~sudah~
  • Letakkan banner contest di entry anda itu yang link terus ke blog areteacar.  ~sudah~
  • Letakkan sekeping gambar anda beserta keluarga anda (kalau gambarcandit dapat perhatian lebih untuk terpilih sebagai pemenang!). ^_^ gambar boleh diedit :) .  ~sudah~
  • Gambar yang hendak dipertaruhkan mestilah ada ayah, emak & adik beradik. nak masukkan gambar sedara-mara pun ok je. =)  ~sudah~
  • Jangan lupa letak banner contest di sidebar blog anda. senang untuk areteacar kenal pasti siapa yang join. kalau x letak, automatik penyertaan x diterima taw.  ~sudah~
  • Tarikh tutup penyertaan ialah pada : 12.1.2011 , hari Rabu.   ~sudah~
  • Sudah siap, komen di entry ini dan letakkan link entry anda untuk areteacar nilaikan sebagai pemenang. ~sudah~



nak tengok gambar keluarga bahagia cik jojo??
tadaaaa!!


dalam gambar ni sume ade..(tp skang dah tambah lagi...) 
abah yang berjubah bersama mak berbaju hitam..
4 orang kakak dan 4 orang abang ipar..1 orang abg, 7 orang anak kecil dan saya..^^

okey..tu je kot..keluarga saya bahagia jadi harap2 keluarga saya pon bertuah..^^






~Sudah bebaskah aku??~

Salam and anyong!

petang yang indah hari ni.semua dah makan?? kalau belum sila makan..kalau sudah jom teruskan membaca update cik jojo pada hari ni..

okay, sebenarnye cik jojo nak post entry ni dari semalam sbb bende ni dari semalam lagi cik jojo dah dapat tau..anyway, kalau kamu ade baca post cik jojo yang lepas2, mesti kamu akan tahu yang cik jojo tengah tunggu result re-sit examination cik jojo..the exam was held on last 3rd january 2011..(tak sempat ape..tahun baru je terus hadap exam..kejamkah hidup??(T.T)..)..

MySpace


tapi takpe..cik jojo dah pon bertungkus-lumus dan berperang jawab pekse tu..jadi sekarang ni tinggal nak tunggu result je..itu main pointnye post ni..hari tu tanye kat ofis dia ckp kena tunggu senate meeting (menatang ape ntah dia sebut..) baru bole release resultnye..and meeting tu on this coming 28th January 2011..laaaaaame tu kakak..nak suro saya repeat ke hape??haih..ngeluh je lah haku..




MySpace


tapi, malam tadi cik jojo tibe2 tergerak la nak check kat tenet kot2 la dia dah masukkan kat dalam myiium..tengok pnye tengok pnye tengok pnye tengok...ini yang keluar..




*tekan untuk kanta pembesar*
*AWAS! result ni tak cantik..jd dia tompok2*
kat situ dia ade tulis PR..haaaa? cuak tibe2? apekah yang dia maksudkan??




*tekan untuk kanta pembesar*
*AWAS! result ni tak cantik..jd dia tompok2*
owh..PR tu maksudnye pass on resit..ouhhh..okaay..




*tekan untuk kanta pembesar*
*AWAS! result ni tak cantik..jd dia tompok2*
 haa..kat sini plak dia tulis status cik jojo : PASS!!!


MySpace

TETAPI...rasenye ini belum official lagi tapi sudah bebaskah cik jojo dari IIUM?? persoalan ini yang membuatkan cik jojo tak senang hati..moga2la ape yang cik jojo lihat dalam tenet tu keputusan nye resit cik jojo..manela tau tibe2 je UIA nak buat magisss..jadi saya masih tak tau status saya sekarang..encik senate sila la buat meeting cepat..sampai dah keluar result sebijik2 baru cik jojo puas hati..huhu..for the time being, i can only pray that i pass or else i'll be dead..wuuu


MySpace




p/s: hurm...pass atau fail..antara dua tu je..tapi saya mahu pass kerana saya sudah tua dan mahu kerja dan mahu kawin dan mahu anak..okey..tamat..






~WIR CAMPAIGN: Covering the chest is the best!~Saya Sokong Ini!!

Salam and anyong sume!

semoga sihat2 belaka..okeyh! seperti tajuk diatas, hari cik jojo nak sokong kempen ini..cik jojo jumpa kt blog Ms Librarian yang dimulakan oleh cik SueAnna..


kerana saya berhijab dan bertudung *erk? x same ke? * dan kadang2 terlepas pandang dengan cara pemakaian hijab yang betul dan sopan..jadi cik jojo mahu sokong dan join kempen ini..ini untuk mengingatkan orang lain dan jugak diri sendiri..jom tgk sini..




sedikit perubahan bole membawa impak yang besar sebenarnye..jadi saya memanggil sume untuk join kempen ini..pakai2 betul2 tau!








Tuesday, January 11, 2011

kenapa aku yang terasa?

Salam and anyong.

anda sihat?? good to know that..cik jojo malam ni rasa macam biol2 dan bengong2 ditambah sedikit rasa emosi yang tak berapa nak stabil..ye, mungkin juga jadual dah dekat..
anyway, tadi macam biase la blogwalking menjejak balik jejak2 kasih yang tinggal dkt shoutbox cik jojo..bila click 1 blog ni entry dia yang terbaru cakap pasal konsep 'i follow you, you follow me back'..seriously, that's not my concept in getting more followers..as far as i can remember, tak pernah lagi cik jojo tulis macam tu kat shoutbox orang lain..dah tu nape plak ko nak terasa cik jojo??

MySpace

entah kenapa.rase macam terkena tempias je sebab entry di post setelah cik jojo follow dia..tapi dekat shoutbox tu cik jojo tak pesan pon suro dia follow balik atau yang sewaktu dengannya..jadi sekali lagi soalan ni berlegar.. nape ko nak terasa wahai jojo hoi???


MySpace

haih..ape2lah..malas nak fikir lame2..(padahal dah fikir lame)..kalau tanye cik jojo, cik jojo jenis tak kesah kalau orang tinggal jejak macam tu..fahamla..kite sama2 nak followers kan..so follow je la dia..dan cik jojo jugak tak kisah kalau cik jojo follow dia tapi dia tak follow pon..cik jojo pon tak suke la orang follow secara rela pakse ni..bila saya tak suke, saya tak buat kat orang..tapi, lain orang lain pulak pendapat dia..ade yang tak suke..ade yang tak kisah..takpelah..yang penting benda ni tak menghalang cik jojo dari terus berblogging..(bajet ko blogger terkenal ke jojo??)..


okayla, emosi semakin tak stabil.sebelum cik jojo tukar jadi kaler hijau ade baiknye cik jojo berundur dulu..


p/s: tapi kenapa harus aku yang terasa???hish! benci perasaan ni!! (maafkan emosi saya hari ni..)


'Alycia 1st Giveaway'...


Salam and anyong readers!!

cik jojo nak join GA lagi!! GA kali ni dibawakan khas utk anda oleh...




syarat2 dari tuan blog :   (Hot Mama Alycia)

1. Buat satu entry bertajuk 'Alycia 1st Giveaway'... ~sudah~

2. Tepek banner seperti di atas di entry dan sidebar... ~sudah jugak~

3. Jadi Follower blog Alycia dan Alycia With Contest dan Giveaway ... ~sudah jugak~

4. submit link entry korang pada entry ini ... ~sudah jugak~

Itu ajer... senang kan ... tempoh giveaway ni adalah dari 11.1.2011 hingga 31.1.2011, jam 1.00 petang... 4 pemenang bertuah akan dipilih berdasarkan Random.org ...

hadiahnye mmg menarik..harap2 la kali ni bernasib baik..kamu sume ape tunggu lagi? jom ramai2 terjah blog dia dan join GA ni..