Tuesday, February 1, 2011

~perigi cari timba? teruk sangat ke?~

Assalamualaikum and anyong readers!

harap kamu semua dalam keadaan sihat dan walafiat yeh..Alhamdulillah, hari ni cik jojo rase segar dan sihat kerana matahari sudah mula menampakkan diri beliau hari ni..it feels good to be under the sun..kya~~..pastu bole main2 kat jemuran..(hamik ko..sebundle kain dijemuran tadi..)

okey! hari ni aku nk tanye sikit kat kamu2 ni..(pade yang membaca..kalau ade)..ape pendapat korang tentang konsep perigi cari timba? nak kasi spesifik lagi, girls who make the first move in relationship..tak kesah la relationship yg bf/gf ataupun perkahwinan..jarang kan kite dengar pasal bende ni? kebiasaannye orang laki yang akan mulekan dulu..tp kalau lah terjadi situasi perigi cari timba ni, ape yang akan jadi?? teruk sgt ke reputasi seorang perempuan kalau dia start dulu?? 


haaa..nape aku nak tau sangat..just nak tau pendapat korang je..kalau korang lelaki, korang kesah tak kalau org pompuan yang mulakan dulu??kalau korang perempuan korang kesah tak nak amik first move and sekaligus digelar perigi cari timba?pada sape2 yang ade pengalaman, bole dikongsikan bersama..


p/s: aku nak cari timba ni..*tibeee





17 comments:

black butterfly said...

actually x slh perigi cari timba...just terpulg kepada individual tersbut...sy penh declre ngan sowg bro nie..tpi hnye stahun jaa jdoh kami...ape2 pun terpulglaaa kpd individu untk menerima

aNa d'sKoDenG said...

x kisah la..kadang laki ni kurang konfiden...takut nak mulakan...why not kita yg lebih konfiden ni mulakan.

al_hakim said...

bagi sy tak pe pun..sape tak nak org yg bek kan..so cari la org yg bek2..hu..

qieranna said...

bole jer...tp cari la timba yg elok...hehe...relevan tak?

nnti singgah la blog...click iklan heartbeat sy pastu register n letak kat blog cik jojo...bole wat side income mcm nuffnang gak...

jgn risau tak menjejaskan status glitteriti kat nuffnang cik jojo tuh...

nnti singgah yer...


pastu nanti join GA nih tau
http://www.eqbalzack.com/2011/01/giveaway-eqbalzack.html
mana tau bole menang vacuum

Amirrah Zawani said...

kalo saya, biarlah laki yg mulakan dulu.. apa2 pun terpulanglah pada individu tu sendiri.. :)

Encik Blogger said...

takpe tak salah perigi cari timba..

~Saya Buncit~ said...

black butterfly: betul gak tu..terpulang pada individu..kdg yg perempuan tak kesah nak mulakan tp yg laki lak mcm takleh trime..

~Saya Buncit~ said...

aNa d'sKoDeng: setuju2..kalau mmg dah suke same suke tp yg laki malu nak mulekan..yg pompuan plak tggu laki..kesudahannye??? jadi ade baiknye pompuan mulakan dlu ye tak?

~Saya Buncit~ said...

al_hakim: yup2..nak cari yg bek kenala mulekan dlu..btul gak tu..

~Saya Buncit~ said...

Qieranna:haaa..relevan2..cari timba yg elok..okey2..thanks qieranna..

~Saya Buncit~ said...

Amirrah Zawani: i seee..

~Saya Buncit~ said...

Encik Blogger:tak salah? thanks for you opinion..

mahirahnazlim said...

xde mslh pun perigi cr timba :) kalau dah timba pun dok tgu perigi , sape nak cari sape la tuh ? haha

shafiqabdshukor said...

x de masalah rsnyer..
rmi gak kwn2 saya(lelaki la).. perempuan mulakan dulu..
baik cpt sebelom terlepas...
-jgn2 tggu lame2 nnt lame2 die diambil org~~~

Gadis~Gula~Gula said...

nak bagi pendapat.. salah ke kalau perigi cari timba?? lagipun.. tempat timba memang kat perigi jadi kalau timba tak cari perigi sekalipun, tempat dia memang kat situ~ hehe! siti khadijah pun melamar baginda.. dan hasilnya? khadijah adalah isteri yang paling baginda kasihi~

mian said...

pade saye lah.mende ni kire okey lah.lagipon x sume laki ade keberanian nak aproach pompuan.so for me x salah lah kowt kalau pompuan nk try jugak =)

mian said...

pade saye lah.mende ni kire okey lah.lagipon x sume laki ade keberanian nak aproach pompuan.so for me x salah lah kowt kalau pompuan nk try jugak =)