Sunday, February 20, 2011

~rusty brain..rusty English~

Assalamualaikum and salam sejahtera.

nape aku rase otak aku semakin berkarat??dan kerana itu English aku juga turut terjejas..tiap2 kali aku rase nak ckp omputih, aku rase mcm ade vacuum dok sedut balik kata2 aku mcm siput sedut..sedih laa..nape ntah..aku takot salah cakap kot..takot kena gelak..mau tak..4 tahun amik English but i cant even converse a simple English sentence pon kat orang..4 years was a waste then..


each time i wrote something in English i end up either pressing 'backspace' or clicking the 'x' button..still thinking of doing the same thing now..camne eh aku nak buat???


1. baca buku orang putih- slalu je tp bile tak paham words aku ignore and buat2 paham..


2. dengar lagu orang putih- playlist is filled with korean and korean songs only..tp korean pon rusty jugak..


3. biasakan diri cakap omputih ngan orang lain- the thing is, i'm a very shy2 cat one..


4. blaja sendiri dengan melakukan byk exercise- huhu..rase cam serba tau lak bila kena ulang balik exercise budak2 skola..


5. tulis diari dalam English- bole dipertimbangkan...tp update setahun sekali..


and the list goes on and on..


kalau nak dikirekan byk cara..tp yg paling penting usaha..cume antara ya atau tidak je..yang lain tu byk ALASAN!!!!ditujukan khas utk diri sendiri..takpelaaa...rase nak blaja balik..tu la time blaja ko main2..padan muke..huuuuu..




p/s: last but not least, i can always write my post in English. hehe..i'll think about that again..








No comments: