Wednesday, March 30, 2011

~Tranformasi kepayahan landa bahasa Melayu by Dasury Rais Yatim~

Assalamualaikum!


Oohooooooohoii!! Selamat malam semua. Jam baru menunjukkan pukul 10.00 malam. Kawan-kawan sudah menjamu selera atau belum? Jangan lewat sangat makan. Kelak sakit perut. Haaaaa..ni apahal ni tulis ayat tersusun rapi ini? Sebenarnya aku nak cuba gunakan ayat formal dalam blog aku ini. Aku nak tahu apa kesannya dan apa rupanya bila aku menulis secara formal. Erk? Kenapa tiba-tiba?

Sebenarnya entri ini untuk menyambut seruan Dato' Seri Utama Dr. Rais Yatim berkenaan penulisan beliau tentang kepayahan yang dialami bahasa Melayu. Boleh baca di laman ini Dasury Rais Yatim

Aku pasti mesti ada antara kamu yang dah baca benda ni.  Isu ni pun bukannya baru lagi. Tapi itu tak bermakna aku baru sedar tentang isu ini. Itu namanya melampau.  Cuma aku rasa, ada wajarnya kalau isu ini dibangkitkan secara terus-menerus supaya generasi-generasi yang akan datang lebih peka dan sensitif tentang penggunaan bahasa Melayu zaman sekarang ini dan memandangkan tahap penggunaan bahasa Melayu aku pun boleh dikategorikan sebagai "sampah" jadi ada perlunya aku mula menggunakan bahasa ibunda aku ini dengan lebih molek.


Pada yang belum baca, tak rugi kalau baca. Boleh sama-sama kita perbaiki penggunaan bahasa Melayu kebanggaan kita ini.  Mari kita cuba sampaikan mesej kita dengan menggunakan bahasa Melayu sepenuhnya.  Mungkin susah nak aplikasikan secara menyeluruh dan tiba-tiba, jadi apa kata kita mulakan sedikit demi sedikit?


Baiklah. Sampai di sini sahaja penulisan saya pada kali ini. Sehingga berjumpa lagi.
Assalamualaikum.






p/s: Bagi aku, it's either you use full English sentence or full Malay sentence. Rojak-rojak tak digalakkan. Bagi aku laaaa.






~melancholy~

Assalamualaikum!


hai2 bai2..hai korang..masih panjang jugak umur aku masih dapat update blog aku yang tak berapa nak happening ni..haha..takpela..malam ni ade sikit melankolik..sedih gara2 impian yang tak tercapai..tapi bukan tu je yang buat aku rasa sedih..aku rase apa yang aku buat selama ni seolah2 tak dihargai dan takde nilainya..aku bukan mintak pujian..cume paling2 kurang pon, hargai la kemampuan dan keistimewaan aku yang tak seberapa ni..

bila jadi benda2 macam ni, sedikit sebanyak semangat aku jadi goyah sebab orang yang aku harapkan untuk bagi aku semangat dan sokongan salah faham dan mula nak tuduh aku yang bukan2..tapi sekejap je..aku yakin, satu masa nanti aku akan buktikan kemampuan aku..waktu tu pon aku tak harapkan pujian..cuma sedarlah kebolehan aku..dari kecil sampai besar aku tak pernah rasa dibangga2 untuk kebolehan aku..ni bidang yang aku pilih..kenapa nak mempersoalkan?

tapi takpe..aku kecewa tak lama..aku takkan matikan minat aku ni macam tu jah! banyak lagi yang aku nak explore..i'm not a quitter! sudahla..sedih2 lame2 pon tak guna..biarlah, nampaknya kali ni bukan rezeki aku..insyaAllah ade lagi ruang untuk aku dalam bidang ni..amiiiin..okeyla..mintak diri dulu..Assalamualaikum..



~aku rindu nak berlakon teater~

Assalamualaikum!!


anyong chinguyaa!! apekah khabar mu disanaaa??lalala..korang dah makan? apekah menu korang untuk malam ni?? aaa..lapar..oh aku la yang tak makan lagi ni nampaknye...hehe..jap2..nanti aku makan laa..nak menaip dulu..hehe..

malam ni agak kurang meriah sikit dunia maya aku malam ni walaupon aku sibuk berbalas pantun dan komen ngan budak2 CMS..lenguh2 jugak la tangan aku menaip..laju betul dorang ni menaip..time2 gini buat aku teringat habes la time dulu2 zaman aku bergiat aktif dalam teater..ye..aku saaaaangat suka berlakon..satu benda yang aku rase aku minat..hehe..

aku tak pasti bile aku sedar minat aku ni..tapi first time aku berlakon mase time form5..tp tu pon bukan teater..time tu pon aku tak tau kejadahnye teater time tu..bile masuk matric, aku join lagi..tp bakat aku belum menyinar time tu..haha..by the time aku masuk gombak, hampir semua audition yg ade aku pegi..time2 tu la baru aku paham ape tu teater..not entirely but partly, which at least i have something to be proud of, in a good way i mean..hehe..

dan sekarang ni, semenjak aku dah abes blaja ni..aku dah tak berpeluang dah nak join mane2 teater lagi dan sejujurnya, aku sangat merindui dunia teater..huhu..takpela..kat sini aku nak share kt korang gambar2 yang aku korek2 kt dalam pc aku..



~Servant of Two Masters..MCIIUM..2006~


~Catch Me If You Can..Gombak..~

~Alahai Soto..Gombak~

~Minggu Penghayatan Islam..MMU Melaka~

~Hikayat Cari Jodoh..Gombak~




and last but not least..teater muzikal Cintaku Milik Siapa..Main Audi, Gombak..julung2 kalinya aku jadi Asst. Stage Manager..bla..bla..bla..ye aku tau..haha..

bukan la banyak sangat teater yang aku join..jadi aku belum puas berlakon sebenarnya..haha..banyak lagi watak yang aku nak cuba bawak..and sebenarnya aku ade simpan cita-cita nak merasa berlakon kat atas pentas Istana Budaya..hehe..tapi setakat ni belum menampakkan lagi hasil..takpe..perhaps, one fine day..who knows..okayla..mahu berundur..Assalamualaikum..Selamat malam..anyonghijumuseyo..~~~








Monday, March 28, 2011

~rambut penyapu dan almari baru~

Assalamualaikum~~

hello friends! how are you guys doing today? cool if you're doing great..as for me, it has been a total tiring day..i just done with cleaning my room (agaiiin)..jadi sekarang mata pon mengantuk sebenarnya..tapi aku tetap mahu juga menaip..

okay, in my last post, aku ade cite kat korang kan yang aku mahu potong rambut..siap berangan macam2 gaya segala bagai..haaaaa..berita baik! rambut penyapu aku berjaya dikerat dengan jayanye..berita buruk?! akak tu tak berjaya menjadikan rambut penyapu aku tu SERUPA SEBENTUK SEBIJIK macam dalam gambar2 tu..wuuuu..tapi tak mengapa..asalkan dah dipotong..haha..

tapi ape kaitan dengan almari baru? haha..tu laaa aku nak cite lagi ni..aku dapat almari baruuuuu!!yeah!!korang takde..kalau korang ade pon, almari korang dah lameee..haha..maka itu la aku begitu penat dan tak larat sebab mengemas dan mentransfer baju dari almari lama ke yang baru dengan rambut gaya baru..penat gile..tapi aku gagahi jugak demi melihat blog aku ni ade update terbaru..koyaaaa...

okay..tu je aku nak cite..aku tak amik gambar pon gaya rambut terbaru ni..bayangkan je la mcm korang bubuh tempurung atas kepala pastu potong rambut tu..hehe..jadi, aku beransur dulu..selamat malam..assalamualaikum.


p/s: bile rambut aku dah panjang sikit aku nak potong ikut gaya ni pulaaak~~~


sumber: Google



Sunday, March 27, 2011

~selamat tinggal rambut penyapu~

Assalamualaikum!




selamat tengah malam2 buta! tak tido lagi ke?? bagus la gitu..bole la korang meramaikan umat2 membaca blog haku ni..lalala..okey jom kite tengok ape kisah yang aku nak paparkan malam ni..haha..999 melaporkan..





selamat tinggal rambut gaya ala penyapu..that is soooooo last year..haha..i wanna have a new haircut..i can't remember the last time i went to a saloon..sebab selama ni aku suke potong rambut sendiri jek..hahaha..styleee..aku potong ikut suke ati aku laaa..mungkin sebab tu makin lama rambut aku menyerupai penyapu..ouh..


so plannye esok aku mahu pegi potong lambuttttt..lalala..dan bile rasa teringin potong rambut tergedik2 ni muncul tibe mula la aku berangan nak potong macam2 gaya..


macam yang ni...



sumber:Google


macam yang ini...


2011 short bob haircut 224x300 Womens Short Haircuts 2011
sumber: Google


macam ini pon cantik jugakkkk..



sumber: Google


tapi yang ni macam lagi cool..



sumber: Google




woah! tapi persoalannye, mampukah akak kat kedai gunting rambut tu menukar gaya rambut aku yang ala2 penyapu ni kepada gaya2 rambut diatas ni??? hahaha..kite tunggu dan lihat saje la hasilnye ye..haha..okaylaa..aku mahu tidur dulu..esok je la kite pikir ape yang jadi kat rambut ni ..daaaaaa...~~~~





Monday, March 21, 2011

~rindu setengah mati~

Assalamualaikum!!!


hai korang..selamat hari isnin..bagaimana hari isnin anda hari ni? aku? tengok laaa title aku tuh! sudah cukup menerangkan segala2nye..ececeh..rindu sape ni jo?? kekeke..adelaaa..mane bole gitau kat sini..haha..


MySpace

haha..takdela..sebenarnye aku sedang merindui warga2 teater "Cintaku Milik Siapa"..(yes and i really mean it)..baru2 ni kami semua dengan jayanya mementaskan teater CMS kat UKM, Bangi (jemputan oleh IluvIslam)..lalala..bangga2! walaupon aku tak berlakon and sekadar tolong2 last minute, aku tetap bangga dengan pencapaian,penghayatan dan komitmen budak2 ni..dari producer, skrip writer, director, assistant director, stage manager, casts dan jugak crews, wardrobe, props, lighting dan segala2nye laaa..


pada warga CMS, korang memang terbaikkkk and i heart u guys laaa..bangga2!and akhir sekali..ni untuk korang...(aku tak pandai tulis puisi, sajak, gurindam apa segala..aku nak nyanyi aku segan so aku bubuh sore org lain je laaaa eh..enjoy!!!)










p/s: ~rindu setengah mati~ tiada niat berjiwang ditengah malam ye..ini mmg aku tujukan pada SEMUA warga CMS..


 

Wednesday, March 16, 2011

~Sengal Zone : Warna Blogku !~

Assalamulaikum!!!

tadaaaa~ yeah! magis2! lama rasanye tak bukak blog aku ni..berhabuk2 dah..tiup sikit..poooooh!!okays..

so, hari ni sekali lagi aku mahu join segmen dari pakcik sengal kite..kali ni segmen warna blogku!! wah! kalau cakap pasal warna ni mmg best..teringat zaman adik2ku..okey..jom chekidaut ape yang dia mahu kali ni..yang mahu tau bole klik gambar ensem pakcik sengal zone di bawah tuu...tuuuu..pada yang dah tau duduk diam2 sambil tu baca entri aku nieyh!!okey?! *tapi kalau taknak pon takpe...tiada paksaan dalam blog aku nih..

MySpace



Sengal Zone

pilihan warna blogku: HIJAUSSSS!!!


kenapa hijaus? 


1. hijaus tu bagi aku kedamaian dan alam semulajadi..tgk hijaus aku rase tenang..


2.sebab dari sekolah rendah aku dapat pasukan rumah warna hijaus dan time tu rumah hijaus selalu menang..(walaupun aku sukan tak penah menang)..


3. last but not least, dimata aku hijaus tu cantik dan menarik..*nak cukupkan tiga point..lagi afdal..heeee..


MySpace

okeys..selesai dah..skang ni pada yang suke mewarna atau suke pada warna2 jom ramai2 terjah blog pakcik sengal zone tuh PRONTO sbb segmen ni tutup pukul 11.30 mlm nnti..okey..skang aku nak terjah blog orang nak skodeng ape kaler kegemaran mereka..zassss!! byeee..till then..Assalamualaikum!!




p/s: sekilas tgk blog aku nih mesti korang dah tau blog ni jantan ke betina..eh silap2..mesti korang tau warna ape yang aku sukeee..yeeehaa..


p/s/s: incik udeen, top up sudah selamat sampai..maaf tak inform baliks ye..trimas!!!


Saturday, March 12, 2011

~Selamat Jalan Romeo~





Assalamualaikum!!!

yuhuuu~~selamat tengah malam2 buta pada mereka yang masih berjaga pada waktu ini...lalala..

sebenarnye aku sedang menanti jam berdetik tepat pukul 3 pagi..kenapa??ade ape ni?? 
MySpace

takde ape laaa..kekeke..sebenarnye aku nak jalan2..cuti-cuti malaysia bersama famili tersayang..lalalala..nak pegi terengganu...bukan la cuti sebenarnye..nak pegi ziarah orang sakit kat sana..sambil tu jalan2 sekali..hehe..suke3x..dah lame tak jalan jauh2 mcm ni..tengah2 mlm..ramai2..eeeeee..seronoknye!!!


MySpace

lalalala..okay..nnti aku nak update segala aktiviti aku kat sana nanti..wah! best2! tak sabarnye!!okay korang..aku nak kemas apa yg patut..see you guys in my next post..bye!!




p/s: seronok tu seronok gak..tp jgn kita lupa pada mangsa2 gempa bumi dan tsunami yg berlaku di China dan Jepun..semoga mereka selamat..dan moga2lah perjalanan kami berjalan dengan lancar dan selamat Ya Allah..amiiiiin..




Thursday, March 10, 2011

~makcik menang motor!!!~

Assalamualaikum!!!!

untuk permulaan post hari ni, aku ingin mengajak korang semua utk berhenti buat apa yang korang tengah buat..berfikir sejenak dan mengucapkan syukur kepada Allah SWT..ucapkan Alhamdulillah ya Allah..




sumber: GOOGLE

okey, serius sebentar..hehe..okey tu tengok atas tuh! hari ni aku rasa sangat gumbira suka hati!! kenapa?? makcik menang motor!!! kes3x..bukaaaan laaa..keke..bukan moto..aku menang top up rm5 woo..Alhamdulillah!! ingat tak post aku yg sebelum ni??aku join segmen dari sengal zone..yang tak baca, skroll je ke bwh..ataupon bole tgk kat sini!!

apa yang aku gumbira sgt?? maunye tak?? setelah penat lelah dengan peluh yang menitik2 memikirkan jawapan yang paling sengal nak kasi kat master segala sengal yakni sengalman ni, akhirnya aku terpilih gak sebagai salah satu dari tiga pemenang..phewh! korang igt senang ke nak jadi sengal? susah wooo..hehe..


so disini, personally i want to properly thank you master sengal kite or bro udeen for his kindness to pick me as one of the winners and to grant me with the rm5 top up..you made my day bro!! lalalala..


so, pada yg nak tau sape lagi pemenang2 bertuah utk contest ni jom kite ramai2 serang blog bro udeen..dan pada semua pemenang2 tahniah kerana telah berjaya dipilih sbg pemenang dan utk geng2 lain yg dah join segmen ni kudos jugak sebab korang dgn jayanye buat aku gelak guling2 dgn jwpn2 sengal korang..hehe..


orait bebeh sekalian..aku mintak diri dulu eh..kite jumpe lagi dlm post yg seterusnye..till then..Assalamualaikum..^^..




p/s: bro udeen! choki-choki sebungkus..kekekeke..




Monday, March 7, 2011

~Sengal Zone : Call vs SMS !~

Assalamualaikum!


Salam sejahtera pada rakyat2 jelata sekalian..korang dah makan?? blum?? leh geng la kite..tgh takde selera nak makan..ehcehceh..padahal japg makan berpinggan2..normal la tu..okay, berkenaan dgn post hari ni..sekali lagi utk sengalman..
kali ni segmen Call vs SMS..jom kite chekidauttttt!!  zasss!!




Sengal Zone


saya yakin dengan jawapan saya...saya pilih SMS!!!


dan ini soklan dari sengal zone:


Kenapa pilih CALL / SMS ?


~pilih SMS sebab aku tak suke dan tak reti cakap telefon..aku ni jenis suka susun ayat bile nak menyampaikan..jadi kalau SMS aku bole susun ayat elok2..~


~jimat la kot..~


~aku memang suka main taip2 ni..exercise jari jemari..okay takde kaitan..~




Line kegemaran ? Contoh, Maxis, Celcom, Digi dan Umobile !


~pilihan saya Celcom~




Sengal Zone , bagi la saya top up sebab ______ ( tak lebih 20 perkataan )


~"...saya takde kredit tapi saya tak nak guna public phone..tak buleh taip mesej..terima kasih..~








okey! selesai sudah tanggungjawab aku nih..pada yang nak join, jom meramaikan umat kat blog sengalman..sambil kita join segmen..







p/s: dia suka kasi choki choki woh..*terjaaaaaaaah!!


~post murahan: Aku mahu bangga sebentar~

Assalamualaikum!!!

shhh..malam dah la jo..sorry..terpekik kuat2 pulak..hehe..mesti ramai yang dah tido time ni..takpe2..tak pedulik..aku nak post malam ni jugak..sementara aku masih berjaga ni..lalalaala..

MySpace

okey, straight to the point..what was it that i wanted to post? lupe lak tibe2..errrr...owh, mcm ni..baru2 ni ada Festival Filem dan Video Pelajar Malaysia (FFPVM) yg ke-8 pada 2 hingga 6 Mac yang lalu and Universiti Utara Malaysia was the host for this event..bla..bla..bla..jadi apa significantnya aku nak cite benda ni??aku pon tak tau sgt..serah pada yang pakar..CHECK KAT SINI


MySpace

haha..sila beri tepukan gemuruh!!*clap3x*..sebab geng2 aku ade anta penyertaan and kami di shortlisted untuk kategori Pengumuman Khidmat Awam Terbaik (PSA)..top 5 lalala..TETAPI....unfortunately, kami tak menang laaa..(hek eleh..pastu nak kecoh pehal?) saje laa..aku nak kongsi kat sini video tu..hahaha..mari la tengok!! lailailai!!


MySpace


jom layan PSA kami..




credit to: 
Abe Rowin Punye Youtube Channel






sumber gambar: En Keluang Man Punye FB




haaaa..okey..tu je dari aku..selamat malam dan selamat pagi..jumpa lagi..^^,..


p/s: tahniah utk semua cast dan crew yg terlibat untuk video ni..walaupun kite tak menang tapi korang tetap terbaik..rindu korang..so baaaad..(T___T)..byeeee..




Sunday, March 6, 2011

~aku superhero tempatan~

Assalamualaikum!!





yuhuuuu..hallo2..aku kembali lagi dgn entri terbaru aku..jeng3x..lihat tajuk tu..aku bukan keluangman..sebenarnye tak berkaitan sgt tajuk tu..tp saje nak kasi aku nampak hebat..suke ati aku laaa..

MySpace

ape2 laaa, ni aku nak story sikit kat korang..sebenarnye tadi dekat kwsn rumah aku ade kejadian kebakaran..bukan rumah yg terbakar tapi tempat buang sampah yg terbakar..punca kebakaran tak dapat dikenal pasti..benda jadi sekelip mata je..tau2 ade auntie cine ni ketuk2 pintu rumah mintak air..dia cakap "makcik itu tong sampah sudah terbakarlaa..saya mau mintak air mau kasi padam itu api"


MySpace

aku yang blur2 terus bertindak mencapai baldi dan menadah air..panik takyah ckp laa..aku pegi la usha kt tong sampah, waaaa api marak jugak laaa..makin panik aku..org dah ramai yg tolong padam api..simbah ngan air..tp asap kepul2 lagi..haaaa, pastu time tu la aku jadi super hero..aku telepon bomba..waaaa..cemas tak tau nak cakap..sampai tergagap2 aku nak bagitau alamat kat akak 999 tu.. berapa kali dorang tepon balik nak tanye alamat..adesss..cemas sgt aku ni..(first time kak..saya men terjah je ckp..tak sempat susun ayat karangan..alamat pon lupe..bengong)


MySpace

lepas dah telepon2 tu, api pon dah padam..tp takot la jugak kot2 terbakar balik..time tu dah ramai org..pastu baru aku nampak lori bomba datang berlumba2..mujur la api dah padam..tak tau la kalau bomba tu rasa sia2 datang tp kita org pedulik ape..kalau tak tepon bomba nnti lagi susah..bomba check2..tengok2..pastu dorang balik..(aku tak sempat nak amik gambar lori bomba tu...huhu)


MySpace


itula kisahnya..first time dial 999 dan kejadian kebakaran..ish..kalau lambat padamkan api tak tau la ape jadi..waktu2 macam ni la kita ni kena amik tau ape yang berlaku disekililing kita..hidup berjiran kena saling bantu menbantu..mujurlah tindakan pantas jiran2 tetangga memadamkan api berhasil..haaa...kan aku dah bagi nasihat masyarakat..okaylaaa..aku ade tanggungjawab lain aku nak buat..undur dulu ye..byee..Assalamualaikum..lalaalalal




p/s: walaupon bomba yg dtg tu tak padamkan api..aku bangga aku yg tepon bomba tu..hahaha..bengong..






~Sengal Zone : Saya Sengal Zone VIP !~

Assalamulaikummmm!!!

hello anak2..apa khabar semua..moga sihat2 belaka..korang tgh watpe haaa?? aku takde keje lain..sambil tgk cite hindustan..nyanyi2 dan update blog skali..

okay, tgk tajuk aku tu kat atas..jom kite tgk ape benda ni??




jap2..sebelum tu sengalman suro jawab soklan2 seperti yg berikut..


Apa yang paling dibenci dalam dunia blog?

~autoplay song..i can sing better..*tibeeee~

~konsep i follow u, u follow me..igt ni iklan follow me ke ape?~

~dialog box..*yeke? menatang apa ntah yg kotak2 tu..~

Apa yang paling disukai dalam dunia blog?

~jauh dimata tapi dekat dilaptop..wlupon tak kenal, rase mcm rapat.mcm kwn2..though dalam dunia maya je..~

~byk entri (orang lain laaa..bkn aku..) yg best,cantik menarik tertarik and berguna utk kegunaan bersama..in short, sharing is caring~


~komen2 dan followers yang setia mengikuti kembang kecutnye dunia blog aku nih..wlupon ko hanye silent reader, aku tau ko wujud..lalalala..~


~owh aku suke contest2, GA dan jugak segmen2 mcm yg dianjurkan dgn penuh jaya oleh encik sengalman ni..*clap3x...~



bole ke kasi selagi byk??okay la tu..okey..itu saje..hujung kate, akhir bicara..aku mahu jadi Sengal Zone VIP siri 10...haaa? 10?? lambat rupenye aku ni..


p/s: lalalalalalalalalalalala...



Saturday, March 5, 2011

~Mereka buat hidup saya berwarna~

Assalamualaikum dan anyong!

~rurururururu~

may you be in your greatest health kawan-kawan..how's saturday doing? me? nothing much..sepanjang hari aku dok menghadap laptop je..santai-santai je pon..kata hari sabtu kan..so..okay..siapa yang buat hidup aku warna-warni ni??tauke kilang kaler pensel ke?? bukaaan..so jom baca dulu entri hari ni..hari ni saya mahu bersembang tentang satu lagi dunia maya yang serupa dengan blogging iaitu vlogging..

sumber gambar: GOOGLE



aku pasti ramai yang dah tau pasal vlogging ni..(ye aku je yang lambat loading..(^__^)..) pada yang loading lambat macam aku meh check kat SINI! okay!! so bila aku sebut je pasal vlogging mesti korang semua dah ada insan-insan dalam kepala korang yang korang kenal yang aktif vlogging kan?kan?kan?kan? 


mesti antara insan2 vlogger tersebut adalah:




beliau....IniAnwarHadi

sumber: Kami Peminat IniAnwarHadi fanpage


beliau....matluthfi90

sumber: Matluthfi90 facebook fanpage



dan juga beliau.....maria elena


sumber:  Maria Elena Is Greek Helen fanpage


kalau korang nak tau aku (aku ye..aku)baru discover insan2 ini..vids dorang memang best la! awesome! terbaik! SAYA SUKEEEEEWW!! apa yang ko suke sgt? haha..content yang interesting..message yang simple tapi meaningful..(selain rupa mereka yang segak dan cantik laaa kan) masing2 ada cara tersendiri dalam menyampaikan mesej dorang..dan yang paling penting, mereka ni anak Malaysia..jadi saya tumpang bangga..*rase macam nak jadi vlogger pon ade..tp rase je laa..


pada yang belum tengok video2 insan2 ni, aku suggest, silalaaa tengok..best!! dan pada yang dah lama tau pasal vlogging ni bole tak korang suggest kat aku sape lagi vlogger top2 kat Malaysia ni?? okaylaa, byk lagi vlog2 yg aku nak layan..okay..undur diri dulu..bye..




p/s:    tengok vids dorang lagi best dari tengok TV!! 






Friday, March 4, 2011

~Kempen Kain Pelikat dan Kain Batik~

Assalamualaikum dan anyong!




korangsss~~ sudah makan kaa belum?? pada yang dah makan bagus la..pada yang belum makan pegi makan dulu..kat blog aku ni takde sediakan makanan..harap maklum..dah makan datang balik eh..kekeke..


okay, post ini adalah untuk menyahut seruan dari sengalman dalam memperkasakan dan menggalakkan pemakaian kain pelikat dan kain batik dikalangan anak muda kita dizaman jeans dan denim sekarang ni ..dan untuk menunjukkan yang aku sokong kempen ni, aku pon buat la post ni..(sambil tu buat tangan macam Ucop Kak Limah..haaa)


aku setuju sebab aku sendiri kurang menghargai kain2 ni..dah tentu2 la kain batik kan? kalau aku pakai kain pelikat kang pelik pulak..dan aku setuju kerana aku rasa kain pelikat dan kain batik tu sebhgn daripada diri dan identiti kita..kalau kita tak pakai, sape yang nak pakai?so, aku berhasrat untuk memakai kain batik pada hari esok untuk menunjukkan sokongan aku yang padu dan jitu..(tp pki kat dlm umah je laaaa eh..)


sambil tu jom kite layan lagu kain pelikat dari anuar zain ngan ellina..


~kain pelikat..lalalala~




p/s: aku rasa lelaki yang pakai kain pelikat tu sexaaayy..haha..