Wednesday, March 30, 2011

~aku rindu nak berlakon teater~

Assalamualaikum!!


anyong chinguyaa!! apekah khabar mu disanaaa??lalala..korang dah makan? apekah menu korang untuk malam ni?? aaa..lapar..oh aku la yang tak makan lagi ni nampaknye...hehe..jap2..nanti aku makan laa..nak menaip dulu..hehe..

malam ni agak kurang meriah sikit dunia maya aku malam ni walaupon aku sibuk berbalas pantun dan komen ngan budak2 CMS..lenguh2 jugak la tangan aku menaip..laju betul dorang ni menaip..time2 gini buat aku teringat habes la time dulu2 zaman aku bergiat aktif dalam teater..ye..aku saaaaangat suka berlakon..satu benda yang aku rase aku minat..hehe..

aku tak pasti bile aku sedar minat aku ni..tapi first time aku berlakon mase time form5..tp tu pon bukan teater..time tu pon aku tak tau kejadahnye teater time tu..bile masuk matric, aku join lagi..tp bakat aku belum menyinar time tu..haha..by the time aku masuk gombak, hampir semua audition yg ade aku pegi..time2 tu la baru aku paham ape tu teater..not entirely but partly, which at least i have something to be proud of, in a good way i mean..hehe..

dan sekarang ni, semenjak aku dah abes blaja ni..aku dah tak berpeluang dah nak join mane2 teater lagi dan sejujurnya, aku sangat merindui dunia teater..huhu..takpela..kat sini aku nak share kt korang gambar2 yang aku korek2 kt dalam pc aku..



~Servant of Two Masters..MCIIUM..2006~


~Catch Me If You Can..Gombak..~

~Alahai Soto..Gombak~

~Minggu Penghayatan Islam..MMU Melaka~

~Hikayat Cari Jodoh..Gombak~




and last but not least..teater muzikal Cintaku Milik Siapa..Main Audi, Gombak..julung2 kalinya aku jadi Asst. Stage Manager..bla..bla..bla..ye aku tau..haha..

bukan la banyak sangat teater yang aku join..jadi aku belum puas berlakon sebenarnya..haha..banyak lagi watak yang aku nak cuba bawak..and sebenarnya aku ade simpan cita-cita nak merasa berlakon kat atas pentas Istana Budaya..hehe..tapi setakat ni belum menampakkan lagi hasil..takpe..perhaps, one fine day..who knows..okayla..mahu berundur..Assalamualaikum..Selamat malam..anyonghijumuseyo..~~~








No comments: