Sunday, March 6, 2011

~aku superhero tempatan~

Assalamualaikum!!





yuhuuuu..hallo2..aku kembali lagi dgn entri terbaru aku..jeng3x..lihat tajuk tu..aku bukan keluangman..sebenarnye tak berkaitan sgt tajuk tu..tp saje nak kasi aku nampak hebat..suke ati aku laaa..

MySpace

ape2 laaa, ni aku nak story sikit kat korang..sebenarnye tadi dekat kwsn rumah aku ade kejadian kebakaran..bukan rumah yg terbakar tapi tempat buang sampah yg terbakar..punca kebakaran tak dapat dikenal pasti..benda jadi sekelip mata je..tau2 ade auntie cine ni ketuk2 pintu rumah mintak air..dia cakap "makcik itu tong sampah sudah terbakarlaa..saya mau mintak air mau kasi padam itu api"


MySpace

aku yang blur2 terus bertindak mencapai baldi dan menadah air..panik takyah ckp laa..aku pegi la usha kt tong sampah, waaaa api marak jugak laaa..makin panik aku..org dah ramai yg tolong padam api..simbah ngan air..tp asap kepul2 lagi..haaaa, pastu time tu la aku jadi super hero..aku telepon bomba..waaaa..cemas tak tau nak cakap..sampai tergagap2 aku nak bagitau alamat kat akak 999 tu.. berapa kali dorang tepon balik nak tanye alamat..adesss..cemas sgt aku ni..(first time kak..saya men terjah je ckp..tak sempat susun ayat karangan..alamat pon lupe..bengong)


MySpace

lepas dah telepon2 tu, api pon dah padam..tp takot la jugak kot2 terbakar balik..time tu dah ramai org..pastu baru aku nampak lori bomba datang berlumba2..mujur la api dah padam..tak tau la kalau bomba tu rasa sia2 datang tp kita org pedulik ape..kalau tak tepon bomba nnti lagi susah..bomba check2..tengok2..pastu dorang balik..(aku tak sempat nak amik gambar lori bomba tu...huhu)


MySpace


itula kisahnya..first time dial 999 dan kejadian kebakaran..ish..kalau lambat padamkan api tak tau la ape jadi..waktu2 macam ni la kita ni kena amik tau ape yang berlaku disekililing kita..hidup berjiran kena saling bantu menbantu..mujurlah tindakan pantas jiran2 tetangga memadamkan api berhasil..haaa...kan aku dah bagi nasihat masyarakat..okaylaaa..aku ade tanggungjawab lain aku nak buat..undur dulu ye..byee..Assalamualaikum..lalaalalal




p/s: walaupon bomba yg dtg tu tak padamkan api..aku bangga aku yg tepon bomba tu..hahaha..bengong..






1 comment:

qieranna said...

tong sampah terbakar panggil bomber....

bomber dtg blumba2....