Friday, March 4, 2011

~bila mood berblogging dah kurang~

Assalamualaikum and anyong!
  

selamat malaaaaam!!! okay, aku amik masa lama gila nak start typing post utk malam ni..hopeless gile..ouh! now i've started to question myself, is blogging really my thing?? 

 semenjak dua menjak ni aku dah hilang passion aku untuk berblogging..walaupon kalau nak dikirakan aku ni takdelah serius yang bersungguh2 dalam dunia blogging...plus, i'm a newcomer so i don't know much about it..tp tu tak bermakna aku tak enthusiastic dalam menulis..haa? ape aku tulis aku pon tak paham..anyway, apa sebab utama yang mula2 buat aku nak berblogging??hmm, biar aku listkan ye..


1. duit..
muahaha..ye, mmg ini main reasonnye aku aktif berblogging..tp aku bukan mata duitan..aku cume nak tau macam mana blog bole buat duit kerana aku curious..tp seriuuuuus aku bukan MATA DUITAN!! 
  
2. tujuan peribadi..
kalau nak ikutkan, aku memang suke menulis..(tp penulisan aku macam haram skit laa)..aku suke nak tulis balik benda2 yg berlaku dalam hidup aku, tentang org disekililing aku, tentang minat aku..pendek cite sume pasal aku la.. and paling penting, aku nak jadikan blog ni satu medium untuk aku sampaikan segala sampah sarap dan semak samun dalam otak aku ni..

3.it's the trend now..
i just want to be normal..i mean it is normal now to own a blog..so aku tgk orang lain ada blog, jd aku pon ikut serta nak ada blog.. (tp tak tau nak tulis ape...)


tapi tu laaa..lately, aku dah mula rasa malas nak bukak blog..update pon jarang2..kalau update pon merapu2..tak berfaedah..tapi, ape pulak sebab2 yang buat aku dah takde mood nak berblogging eh?? jom tulis lagi..

1. idea...
ni la benda paling aku kurang sangat2..kadang2 tu taip sampai 4,5 post tapi end up jadi draft je..pastu aku down..haha.. 

2.  isi yang kurang manfaat..
bila aku tengok balik post aku yang lame2, sumenye sampah..okay, tak sume..tp kebanyakkannya sampah..kerana aku mementingkan pembaca..aku nak grab attention dorang..tp aku lacking of this art of knowledge..

3.   boring..
post aku dah la sampah..bosan pulak tu..kasihan pada mereka yang membaca..kalau ada la..tp kalau aku sendiri pon baca dah rasa boring..ape lagi orang lain..


okay, aku taknak listkan lagi..nanti jadi draft lagi..so persoalannya sekarang? apa aku nak buat sekarang? patutke aku teruskan hobi tak seberapa aku ni or should i just give up blogging?? 


sumber: GOOGLE



p/s: susah jugak nak jadi blogger ni..sigh..to blog or not to blog..this is for me to ponder..




                                                                                                                                   



   

1 comment:

zDiL said...

satu ayat kenyataan....tulus ikhlas nie....saya rasa ramai blogger yang sama mcm u.....teruskan