Tuesday, April 5, 2011

~Jom makan Carambola~

Assalamualaikum!





Selamat petang anak-anak! Sihat takkkk? Bagus la kalau sihat. Aku pon alhamdulillah syukran jazilan. Tu diaa. Okay bercakap tentang sihat hari ni, aku nak cakap pasal khasiat buah belimbing yang digelar orang putih sebagai Star fruit (Buah bintang hahaha) atau pun nama sains dia Averrhoa carambola (sumpah baru hari ini aku tau).

Tadi abang ipar aku datang singgah hantar si carambola ni dengan cempedak. Katanye segar dari dusun. Aku ni memang peminat carambola ni. Memang syok la dapat jumpe si carambola ni. Tapi aku tak penah tau apa khasiat dia. Jom tengok. 

Low Fat

A typical star fruit--between 4 and 8 inches long--contains no more than 33 calories and 0.4 g of fat. This, along with its sweet and sour taste, makes it a popular addition to dieters' refrigerators.

Digestive Health

The entire star fruit is edible, even the skin. In fact, it is the skin that is high in tannin, which helps regulate intestinal processes and had been found to be an effective cure for diarrhea. The inside of the fruit is high in fiber, which also helps to regulate the digestive system.

Vitamin C

Star fruit is an excellent source of vitamin C, which is an important antioxidant that also helps the body fight colds and infections. It's also thought to help fortify the body against cancer and heart disease.

Calcium

Star fruit is an excellent source of vitamin C, which is an important antioxidant that also helps the body fight colds and infections. It's also thought to help fortify the body against cancer and heart disease.

Potassium

Potassium is a crucial part of muscle development and health. The high potassium of star fruit can help prevent muscle cramps and improve blood circulation in muscle tissue.

Vitamin A

Star fruit is also high in vitamin A, which has been shown to have a number of beneficial effects on the body. In addition to helping to boost the immune system, it also helps to prevent heart disease.



Health benefits of Star Fruit


  • Star fruit may have a low cholesterol levels and moisture to feces.
  • It leaves and roots can help to cure headaches , ringworm, and chickenpox
  • It mainly to cure hangovers and prickly heat of Human Body .
  • The fruit has been used to treat cross eyes
  • The star fruit is to stimulate the flow of milk. as it is commonly to Nursingmother

    info taken from: fruitsinfo.com


    Kiranya, belimbing ni bagus untuk sistem pencernaan la kan? (haha..aku bukan susah berak ye) selain daripada kaya dengan vitamic C dan A, belimbing ni menurunkan tekanan darah tinggi dan kolestrol. Hmmm. Kat sini ada satu lagi info cuba klik:


    Belimbing merawat kencing manis;tekanan darah tinggi; gingivitis atau radang gusi.  
    (Sri Kandeh)


    Tapi, walaupun belimbing ada khasiat, dikatakan belimbing ni boleh jadi poisonous jugak untuk pesakit-pesakit yang ada masalah dengan ginjal. Jadi jika kau rase ade masalah dengan ginjal kau jangan la makan. Meh baca kat sini dengan lebih lanjut. I'm bad in explaining things. So read it yourselves.



    Warning – Do Not Eat Starfruit If You Are A Kidney Patient!

    (happyhomemaker88)



    Ooooo. Sekarang baru aku tau. Okay, memandangkan aku pon macam pening-pening lagi nak hadam info yang aku baca ni, aku biarkan korang pulak baca and paham. Okay, aku nak pegi makan carambola lagi. Bye dan assalamualaikum.~~~




    p/s: nak tanam pokok carambolaaaa.bolaaa.bolaaaa.





    1 comment:

    man said...

    byk juga khasiatnya...