Tuesday, April 12, 2011

~Main-main pantai~

Assalamualaikum!

Hai semua! Dari semalam kelopak mata aku ni asyik bergerak-gerak je. Mesti ada yang rindu kat aku kan? kan? Haaaaa. Takde? Ok fine. Batu je yang rindu kat aku. Anyhow, hari ni takde benda-benda nak update cume nak bubuh gambar je.


Semalam, aku dan seluruh kaum keluarga pergi berjalan dekat Bagan Lalang. Ini semua berlaku gara-gara aku tak dapat mandi pantai masa kat Terengganu hari tu. Haha. Jadi parents aku melayankan je la perangai aku bawak la aku pegi Bagan Lalang. Puaaaassss!! Dapat main ombak! Lompat-lompat kat dalam laut! Tungging-tungging macam ikan dugong duyung! Main-main pasir kat pantai! Macam-macamlah! Weee!!


tempat kami menginap. Camar Laut @ Pusat Latihan LKIM, Bagan Lalang. Dah nama pon Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia. Bilik-bilik dia pon nama ikan. Bilik kami Tenggiri dan Jenahak. Sedaaaap bunyinye~ Tapi kat sini tak sempat nak amik gambar sangat sebab aku excited nak tengok laut. Lupa terus.


muka-muka para ibu-ibu yang boring tunggu anak mandi kat kolam. kolam kat Seri Malaysia.


anak-anak buah aku yang tak pernah jumpe pasir. haha. takpe nanti asu bawak balik rumah dalam sekilo dua


irfan sibuk nak main pasir jugak.


typical sangat kan? pedulik hape. haha


dance sorry sorry di tepian pantai.


abang aku main layang-layang. tapi tinggi takat tu je.


pasir ni rasa dia pelik laaaa. angkat saya cepat. geli.


my third sister alang with my mak.


my mak and i. bercanda di pasiran pantai kuyup-kuyup.


menungkan apa tu mak?


ni anak buah aku. tinggi same ngan aku dah. besar dah kau wahai anak.


Aaqil pon seronok jugak!


aku pon tak tau gambar apa yang aku nak amik sebenarnye.



achik and i kat tepi pokok.


acik gemuk.haha


ni sukan ape aku pon kurang pasti..haha


agak-agak bole tak bolanya lepas net??


main layang-layang. dah same besar dengan tuan.


gaya je lebih.bola bersepah.


mari mandi pantai! : D



ni aku tengah cari remis..*tu ke name dia.





sambil tu nak buat istana jugak.





usaha tangga kejayaan. yeah!



bersungguh sangat cari menatang remis tuh.


orang gemuk lawan orang gemuk jadi apa?



tadaaa. ni la dia istana aku. huduh aku tau. tapi kisah apa aku. aku punye!


okay lah. tu je.ngantuk.tido dulu.bye.Assalamualaikum!



p/s: nak main pantai lagi!!!




























4 comments:

Nizam said...

seronok dia main kat pantai yer...
nizam dah lama tak balik kg..kg nizam tepi pantai jer... :)

MiSzy DiaN said...

balik kg kaa??
sabtu ni p pantai.. yeeee~~~ :)


jom join luck draw.. menang hand made cokelat http://miszydian.blogspot.com/2011/04/dayana-az-dan-miszy-dian-buat-lucky.html

~Saya Buncit~ said...

@Nizam: waaah! seronoknya rumah tepi pantai. hari-hari bole main pantai!

~Saya Buncit~ said...

@MiSzy DiaN: tak laa. ni pegi holiday dengan family. wah. bestnye. nak ikut! :D