Wednesday, May 25, 2011

~ My Name is... ~

Assalamualaikum!



Selamat malam. Dah makan? Burp. (bau ayam sambal bersama sayur campur). Aku haruslah dah makan. Anyway, what is your name? My name is Khan. Not funny i know. Okay. Hari ni aku nak cerita pasal nama aku. Ye! Nama aku laa.

To those who don't know, mera nam hai Juliana. My name is Juliana. Well, to tell the truth, i don't really like my name. Ini bukan kes tak bersyukur ya kawan. Bila aku google nama aku, banyak betul laman sesawang orang putish yang keluar. Nampak sangat nama aku ni nama orang putish. Huhu. So this turned up when i googled my name.



So 'Juliana' basically means 'youthful'. Yes i am young. Hehe. Feminine form of Julius Caesar. Bila aku google mesti result banyak keluar nama orang putish. Maka kerana itu aku kurang suka nama aku ni. Tapi bila aku google maksud dari nama-nama Islam, nama aku tu takde maksud pun. Jadi nama ku tak indah. Huhu. Sekali lagi, maka itulah aku tak suka nama aku. 


But at least, i have a name. So i should be thankful for having a name. Kalau tak mak and pak aku nak panggil aku hape?? Buncit?? Haha. Lagi huduh serba tak indah nama tu. Tapilah kan. Kalau aku diberi peluang untuk tukar nama, aku nak nama 'Aisyah. Sedapkan? Hehe.






p/s: nama aku jugak ialah nama jenama biskut. fine.




No comments: