Sunday, October 30, 2011

~ Tak Suka Tak Apa ! ~

Assalamualaikum!


Hai hai hai peeps. What are you guys up to? Aku mengantuk. Okay. Takyah nak mukadimah panjang sangat. Ini entri pendek sakit hati nama dia. Jadi, mari kite bersembang.  Serius aku tengah sakit hati. Kenapa time bosan kau cari aku? 


Pastu dah bosan ko tinggal aku terkontang-kanting. Weh. Serius aku tak suke. Kalau aku tak suke. Aku tak buat kat orang. So ko pun jangan buat macam tu kat aku boleh? Kalau rasa tak nak borak / sembang ngan aku, tak payah sembang pon aku tak heran. 


Tak berkira beb, tapi aku tak paham. So bile aku tak paham aku sakit ati. Then bila aku sakit hati aku tak suke. So tolong laaa paham. 


Time kasih.




p/s: kawan ke macam tu? kau datang and blah sesuka hati kau? 








Thursday, October 27, 2011

~ EMOSI ! ~

Assalamualaikum!


Selamat malam bebeh-bebeh ku. Bagaimana hari anda hari ini? Hari aku hari ni bengong dan kurang fokus. Ape masalah aku, aku pun tak tau. Seharian aku bermain komputer sehingga mata aku berdekit-dekit dan tergedik-gedik dan untuk menyedapkan hati aku fikir ade yang merindui aku. *matilaaaaa* . Keje? Err. Tak ingat pon keje ape aku buat hari ni. LALALALA. Tu nama dia makan #gajibuta. Jangan amalkan di ofis ye kengkawan.

Anyway, malam ni aku nak story telling sikit. Cewah. Dulu kecik-kecik tak berpeluang nak masuk. Apa yang aku nak sampaikan ni berdasarkan pemerhatian aku sebagai manusia biasa. So aku sound awal-awal okay, kalau tak setuju ko bole tekan pangkah sekarang jugak. So, jom mula!

Dalam dunia ni kite hidup bukan sendirian. Kita akan jumpa macam-macam spesis manusia yang berlainan rupa bentuk, watak dan personaliti dan juga perangai. So sepanjang 24 tahun aku bernafas kat atas bumi ni, dah macam-macam spesis orang aku jumpe. Yang baik, yang buruk. Kadang orang tu boleh sekepala ngan kite. Kadang orang tu tak sebulu ngan kite. Bagi aku, if i cant get along well with people, i'll just ignore them and pretend as if those retards never exist. Tapi lain orang lain pendapat kan?

So back to the main point, aku rasa even if you don't like someone and no matter how much you hate him or her, you should neverrrrr, like seriously NEVER make someone feel so small. Tak kisahla by insulting ke, making fun of them ke, in anyways pon, i think it's not fair and tak hebat mana pon ko nak buat orang lain camtu. Try to put yourself in that person shoes, mestila kau pun tak nak orang hina kau kan? Dah tuu??

So bile benda-benda macam ni jadi mula la aku rasa hilang respect pada orang yang mengkecik-kecikkan orang lain. Mungkin nak bergurau tapi bia kena tempat la brader and sister. Pesal aku plak yang emo? Ah sudah-sudah. Tak payah layan. Hanya sekadar luahan. Lesson of the day, kau takkan gah pon dengan mengkecikkan orang lain. Ingatlah, Allah tu Maha Agung dan Maha Adil. Tak payah nak jadi tuhan sangat laaaa. Okbai. Aku tak tau dah nak merepek ape. :))

Jadi, sudah masa aku mengundurkan diri. Terima kasih untuk masa yang terluang. Sayang la ko! Tadaa. Babaiii.



p/s: prinsip aku, hidup biar sederhana. kalau orang nak kutuk gak, ADE AKU KESAH??









Wednesday, October 26, 2011

~ Congratulations ! ~

Assalamualaikum!


*nguap*

Urghh. Ngantuk amat nih. Tapi aku menggagahkan diri untuk menambah cerita dalam blog persendirian aku ni. Baru aku perasan bulan ni takde satu post pon. Ini menampakkan kemalasan aku. Hehe. 


--------> Gambar ketupat pon tak buang lagi.


Okay, first sekali. thank you dear readers for dropping by. Secondly, i would like to congratulate all graduands of IIUM for the 27th Convocation Ceremony. (macam dah lambat jee tapi ade aku kesah?) Yippie! Tak sangka, after four years of studying, we finally and officially graduated from IIUM. 

Setelah penat mentelaah dan belajar campur fail paper dan repeat dan extend ape sume, maka complete sudah pembelajaran aku kat UIA. Macam tak percaya pon ade. Masa nak amik scroll macam-macam perasaan ada. Takut, seronok, bangga, cuak. Semuanya bercampur aduk. But the best part was to meet all my friends again after we've been parted for like Allah knows how long. Jumpe je jerit. Jumpe je pekik. Sampai jubah carik-carik.


Bile aku jumpe balik kawan-kawan aku, semuanya dah berubah. Makin gojes. Makin lawa. Makin hensem. Yang besar, yang kecik and yang dah kawen pon ade. *gatal jap*. Tapi aku maintain laaa. Comot dan selekeh as always. Buncit tak dilupakan. But who cares kan? It was my day so i deserve to enjoy it. 


Okay, enough with the babbling and talking and all. Jom layan pix aku konvo. Kalau taknak sila tekan pangkah. :P







suasana konvokesyen kat UIA. :)





ye. aku jalan sepantas penyamun. tengok kasut aku. heels okay. kau mampu?







tudiaaa. abah dan emak. *nangis jap*





best buddies. geng merepek2.





superb trios. ni paling merepek. 





smileyysss. :D





aku suke gambar ni. hehe. walaupun ada gambar org lain yang menyibuk kt situ.



habes konvo, marilah kite berjimba ye kawan2. xD


Tu je pon gambar yang sempat aku amik. The rest will be left untouched sebab aku malas nak edit. Boleh? Akhir kata dari aku, bangga menjadi graduan Universiti Islam Antarabangsa Malaysia. *tibe2 rasa nak nyanyi lagu uiam*


p/s: rasa nak sambung blaja pon ade. huhu.