Thursday, October 27, 2011

~ EMOSI ! ~

Assalamualaikum!


Selamat malam bebeh-bebeh ku. Bagaimana hari anda hari ini? Hari aku hari ni bengong dan kurang fokus. Ape masalah aku, aku pun tak tau. Seharian aku bermain komputer sehingga mata aku berdekit-dekit dan tergedik-gedik dan untuk menyedapkan hati aku fikir ade yang merindui aku. *matilaaaaa* . Keje? Err. Tak ingat pon keje ape aku buat hari ni. LALALALA. Tu nama dia makan #gajibuta. Jangan amalkan di ofis ye kengkawan.

Anyway, malam ni aku nak story telling sikit. Cewah. Dulu kecik-kecik tak berpeluang nak masuk. Apa yang aku nak sampaikan ni berdasarkan pemerhatian aku sebagai manusia biasa. So aku sound awal-awal okay, kalau tak setuju ko bole tekan pangkah sekarang jugak. So, jom mula!

Dalam dunia ni kite hidup bukan sendirian. Kita akan jumpa macam-macam spesis manusia yang berlainan rupa bentuk, watak dan personaliti dan juga perangai. So sepanjang 24 tahun aku bernafas kat atas bumi ni, dah macam-macam spesis orang aku jumpe. Yang baik, yang buruk. Kadang orang tu boleh sekepala ngan kite. Kadang orang tu tak sebulu ngan kite. Bagi aku, if i cant get along well with people, i'll just ignore them and pretend as if those retards never exist. Tapi lain orang lain pendapat kan?

So back to the main point, aku rasa even if you don't like someone and no matter how much you hate him or her, you should neverrrrr, like seriously NEVER make someone feel so small. Tak kisahla by insulting ke, making fun of them ke, in anyways pon, i think it's not fair and tak hebat mana pon ko nak buat orang lain camtu. Try to put yourself in that person shoes, mestila kau pun tak nak orang hina kau kan? Dah tuu??

So bile benda-benda macam ni jadi mula la aku rasa hilang respect pada orang yang mengkecik-kecikkan orang lain. Mungkin nak bergurau tapi bia kena tempat la brader and sister. Pesal aku plak yang emo? Ah sudah-sudah. Tak payah layan. Hanya sekadar luahan. Lesson of the day, kau takkan gah pon dengan mengkecikkan orang lain. Ingatlah, Allah tu Maha Agung dan Maha Adil. Tak payah nak jadi tuhan sangat laaaa. Okbai. Aku tak tau dah nak merepek ape. :))

Jadi, sudah masa aku mengundurkan diri. Terima kasih untuk masa yang terluang. Sayang la ko! Tadaa. Babaiii.



p/s: prinsip aku, hidup biar sederhana. kalau orang nak kutuk gak, ADE AKU KESAH??









1 comment:

iz said...

hidup dalam kesederhanaan itu lah cara hidup terbaik sekali..cewahhh..hehe