meebo

:: Geng-geng Aku Buncit ::

Tuesday, December 20, 2011

~Four Zero Zero ! ~

Assalamualaikum!


sumber gambar: Google.

Harlooo!! Kawan-kawan. Sila lihat number followers aku. Hehehe. Dah 4000000. Keke.
Banyak kan? *muka berlagak*
Haha. Takdelah banyak kan. Orang lain lagi ramai follower tak kecoh pon. Saje la nak brag sikit. So anyway, thank you to all my dear followers for kindly hitting the 'follow' button. Walaupun anda tidak membaca blog saya. =_='. I know this is one boring blog. Keke.
Anyway, saya follow semula. :)

That's all geng. I'll come out with a new post later.

Wednesday, December 7, 2011

~Aku Sudah Dewasa ! ~

Assalamualaikum!



sumber: Google

Wuuuu. Korang, aku sakit gigi.
Gigi bongsu tumbuh. Yeay! Aku sudah dewasa!
Tapi sakittttt.

Tadi aku pegi jumpe dentist jap. Saje la nak test check gigi and amik ubat. Dah lama sangat aku sakit gigi. Nak masuk 2 minggu aku rasa. Tapi the first week was worst than now, but the pain i can't bear with it any longer so sebab tu aku pun pantas menculik office mate aku dan lantas terus ke dentist. Kena la culik, aku tak tau jalan nak pegi sorang, plus gua goyang kot nak jumpe dentist sorang-sorang ni.

So, doktor cakap kalau gigi nye sakit berterusan, dia nasihat suruh aku buang je gigi bongsu tu. Erkk. Kalau bole aku tak nak buang. Nak simpan. Kalau buang nanti tak cukup dah gigi aku satu set. Sebelum ni dah cabut sebatang. Yang sebatang tu pun aku tak habis meratap menangis lagi ni kan pulak nak cabut yang bongsu. Tapi bile fikir balik takkan aku nak simpan sakitnya pulak kan. Adoi.

Tapi aku tak decide lagi camne. Pergh, tapi kalau aku nak buang giginya aku kena buat surgery tu and it costs me like RM600.00 for one surgery. Baiklah. Aku boleh terima la sebab tu harga klinik swasta. Kalau kerajaan murah sikit kot. Cume yang aku takleh terima ialah SURGERY kotttt. Seriau plak aku. Aku dah terbayangkan yang bukan-bukan.

Sebelum ni aku tau la jugak, kalau gigi bongsu tumbuh kite akan rasa sakit. Tapi aku tak tau la pulak sakit begini. Gum swelling, sore throat, difficult to open my jaw and swallow foods, fever and worst is BAD BREATH!!! Agaknya doktor tadi pening bau mulut aku yang busuk dan juga susunan gigi aku yang bersepah. WUUUU!! .

Has anyone experienced this before? I mean plucking out your wisdom teeth? Is it painful? I seriously need to consider plucking it out because i can no longer endure the pain. Kalau on and off sakitnye, okay lagi. Ni berpanjangan. Huhu. Tapi takpelah, kite tengok je la macam mane. Urgh. Dahla, sakit gigiku. Nak tido. Eh?


p/s: sakittttt.







Thursday, December 1, 2011

~ Wave Me Goodbye ! ~

Assalamualaikum!

Hai kawan-kawan! Lama tak jumpa. Secara maya laa maksud aku. Dah lama tak update sebab busy dan takde gosip aku nak tepek kat blog ni. Tapi hari ni aku nak cite pasal farewell party one of my favorite buddies kat office. Biar aku kenalkan si perempuan ini. 

   

ini mas! 

She is one of my officemates. She's only 20 years old. Yeah i know i wayyy older than her. Baru-baru ni dia benti keje sebab nak sambung belajar. Sobs! Sedih gila sebab aku sangat rapat dengan dia time kat office. Huhu. Tapi nak buat camne kan. She has a long way to go and she deserves to achieve what she wishes for. So, as to celebrate her farewell party, our boss and the engineers bought her a cake and kami makan la sama-sama keknye. Sobs!


sedappp. :p



bersama bosss.


engineers yang gojes dan awesome.


muka-muka gembira. 


sobs. huhu.

Haih. Dah terbiasa sangat ada dia kat ofis, sekarang ni rase pelik lak bile dia takde. huhu. To mas, sila belajar rajin-rajin dan capai segala impian kamu. Jue doakan kejayaan mas! Good luck!




p/s: sobs. sobssss.