meebo

:: Geng-geng Aku Buncit ::

Wednesday, December 7, 2011

~Aku Sudah Dewasa ! ~

Assalamualaikum!



sumber: Google

Wuuuu. Korang, aku sakit gigi.
Gigi bongsu tumbuh. Yeay! Aku sudah dewasa!
Tapi sakittttt.

Tadi aku pegi jumpe dentist jap. Saje la nak test check gigi and amik ubat. Dah lama sangat aku sakit gigi. Nak masuk 2 minggu aku rasa. Tapi the first week was worst than now, but the pain i can't bear with it any longer so sebab tu aku pun pantas menculik office mate aku dan lantas terus ke dentist. Kena la culik, aku tak tau jalan nak pegi sorang, plus gua goyang kot nak jumpe dentist sorang-sorang ni.

So, doktor cakap kalau gigi nye sakit berterusan, dia nasihat suruh aku buang je gigi bongsu tu. Erkk. Kalau bole aku tak nak buang. Nak simpan. Kalau buang nanti tak cukup dah gigi aku satu set. Sebelum ni dah cabut sebatang. Yang sebatang tu pun aku tak habis meratap menangis lagi ni kan pulak nak cabut yang bongsu. Tapi bile fikir balik takkan aku nak simpan sakitnya pulak kan. Adoi.

Tapi aku tak decide lagi camne. Pergh, tapi kalau aku nak buang giginya aku kena buat surgery tu and it costs me like RM600.00 for one surgery. Baiklah. Aku boleh terima la sebab tu harga klinik swasta. Kalau kerajaan murah sikit kot. Cume yang aku takleh terima ialah SURGERY kotttt. Seriau plak aku. Aku dah terbayangkan yang bukan-bukan.

Sebelum ni aku tau la jugak, kalau gigi bongsu tumbuh kite akan rasa sakit. Tapi aku tak tau la pulak sakit begini. Gum swelling, sore throat, difficult to open my jaw and swallow foods, fever and worst is BAD BREATH!!! Agaknya doktor tadi pening bau mulut aku yang busuk dan juga susunan gigi aku yang bersepah. WUUUU!! .

Has anyone experienced this before? I mean plucking out your wisdom teeth? Is it painful? I seriously need to consider plucking it out because i can no longer endure the pain. Kalau on and off sakitnye, okay lagi. Ni berpanjangan. Huhu. Tapi takpelah, kite tengok je la macam mane. Urgh. Dahla, sakit gigiku. Nak tido. Eh?


p/s: sakittttt.







1 comment: