Monday, February 13, 2012

~ Surat Buat Bakal Suami ! ~

Assalamualaikum!





sumber gambar: Google


Dear future husband, *blushing*


This letter is for you. *gatal* SIhat? *hehe*. Hope you are in a good health. *blushing lagi*. When can we finally meet? Or rather get married? *gatal lagi. haha!*. Not sure why i'm writing this but i guess i just can't wait to meet you *or again get married to you. haha*.


Lately i always prayed that one day we will meet , get to know each other and tie the knot. But we might not have plenty of time to know each other therefore, i'll tell you what kind of person i am. By doing so, i bet it saves our time. Hehe.


Encik, i pray that you are a true Muslim. A good Muslim. Saya mahu awak bimbing dan didik saya dan anak-anak mengikut syariat Islam supaya bahagia dunia akhirat. Nak harapkan saya sorang memang saya ni tak berapa nak pandai.*malusss*


Encik, i pray that you are a NON-smoker or if you were, i pray that you will eventually quit smoking. Saya nak hidup lama dengan awak, grow old together till death do us part but NO i dont want you to die because of cigarettes. *ini serius ye!*


Encik, i am not a good cook but i'll learn eventually. Saya janji. Sikit-sikit lame-lame jadi bukit kan? Hehe. Moga-mogalah awak ni tak kuat komplen orangnya sebab saya tak tahan kritikan.


Encik, i pray that you are wiser than me. I have problems in making decisions, so i hope having you around will make things easier. 


Encik, i pray that you are humble and moderate. I dont mind if you are not good looking *because we are even, saya pon tak segak*. Yang penting awak tu tak sombong, tak berlagak dan berlebih-lebihan sebab tu sume ada kat saya. Tolonglah ajar saya jangan sombong, berlagak dan berlebih-lebih.


Encik, banyak lagi saya nak tulis. Tapi takpe, i keep it for the future. Encik, kita sama-sama la doa Allah temukan kita. Okey sudah-sudah. Takyah nak gatal sangat. 




p/s: mode: gatai nak kawen sebab kawan-kawan ramai dah kawen. Haha. AKu? InsyaAllah. Tapi mana dia Encik saya ni?







ditulis penuh kasih sayang,



1 comment:

cik miera said...

hihi samala kite.. nk jugak kawin tp future husband x muncul lg..huhu..