meebo

:: Geng-geng Aku Buncit ::

Monday, May 2, 2016

~Mary Kay Product Review #skinvigorate~

Assalamualaikum!

Hello readers. Dah makan ke belum? Okay, pastikan anda semua dah makan kerana entry hakak hari ni akan memerlukan tenaga yang lebih untuk baca kerana ia bakal menggegarkan pucuk naluri anda. Hahahaha, Takdelah. Kidding. 

Seperti yang dijanjikan, hari ni aku nak buat review salah satu produk dari Mary Kay. My first review la kiranya. I want to start with 

Mary Kay Skinvigorate Cleaning Brush. 

Hoyeahh! Sape yang pernah try boleh seppp2 bom2 laga punggung satu kali! Memang berjoget bile tiap kali nak pakai skinvigorate ni. Jadi apa yang speselnya alat pencuci Mary Kay ni? Adakah dia mampu mengubah wajah anda persis bidadari? Siapa yang suka baca, bole baca dekat sini



Secara mudahnya pencuci ni:

1. battery operated - dia takde wayar. ko boleh bawak pegi mana2. kalau pegi travel ke balik kampung ke senang kan? tapi jangan la lupa bawak bateri. haha

2.waterproof - yang ni boleh kena air. tapi bukan la maksudnya ko bole bawak masuk menyelam sambil cuci muka dalam air plak. okay. bila nak basahkan brush dia ko bole je lalukan kat air sinki tu. 

3.saiz - sesuai tak besar sangat. just nice that it fits your palm. macam kau pegang mikrofon tu. haaa

4. pembersihan yang maksimum - brush dia lembut je. dia bole berputar dengan 2 kelajuan yang berbeza. ko bole pilih. nak laju mcm need for speed or nak perlahan je but either one kesan dia memang lebih bersih dari cuci pakai jari.


Every box of Mary Kay Skinvigorate Cleaning Brush comes with batteries and 2 brushes. Bole bertahan selama 6 bulan (3 bulan untuk setiap berus la lebih kurang). Berus tu bole dibeli berasingan kalau dah tamat jangka hayat dia. Gituuu.

Aku tak pernah cuba jenama lain. First time guna and now i'm stuck with it. Kerana perbezaan dia sangat ketara. Rasa kulit lebih lembut dan licin. Pori dah makin kecil. Aku rasa aku ada masalah white head yang kritikal jugak dekat dagu dan sekeliling bibir. Now slowly dah hilanggggg. Magis i tell youu.

Best kan? Aku pun guna pagi dan malam je, Letak pencuci kat muka. Kat dahi, hidung, pipi kiri dan kanan dan dagu. Lepast tu guna la pencuci tu. Ikut manual dia 15 saat setiap area. Maka aku pon mengira la kuat-kuat macam main hide and seek tu. Haha. No lah. Kalau tak paham, bole tengok kat bawah ni.


video



Haaa. Nampak tak kekotoran yang tertinggal kat berus tu. Bayangkan apa yang tinggal lagi kat muka kite bila cuci pakai jari. But again, terpulang pada individu. I'm just sharing this, but it is highly recommended. 

Saya dah rasa perbezaannya. Anda mau jugak? PM me okay. After all, i'm you Mary Kay Independent Beauty Consultant. Muaahhh.

Till then. Nanti kita buat review lagi okeh. :)


~juliana_mary_kay~

No comments: