Sunday, March 26, 2017

~ #MaryKayProductReview with Juna@MK - Botanical Effects Evolution ~

Assalamualaikum dan helo!

Kembali lagi dalam post yan baruuu. Haha. Memang kena disiplinkan diri betul la aku ni. Asik lupa je nak update. So this is my next #JunaMKproductreview . Okay jadi apakah produk yang aku nak review kali ni. 





Jeng..







Jeng..







Jeng..



Taraaaa!!! Cewah. Produk dah lama dalam pasaran kau baru nak review? Haha. Apakah iaaa? Tak lain dan tak bukan Mary Kay Botanical Effects Evoulution. Wah! Gah tak namanya? Terus aku terbayang Polis Evo dan kete Evo yang berdesup laju tu. Okay, takyah buang masa. Jom kite review kebaikan kandungan bahan-bahan BE Evo ni. Ada dua bahan utama dalam BE Evo ni. 

1. Buah Naga 
2. Lidah Buaya

Dua-dua bahan ni kaya dengan anti-oksidan (sangat penting untuk membantu melawan radikal bebas yang boleh buat kita tua sebelum usiaaaa. ohemgiee). BE Evo ni sesuai untuk segenap lapisan masyarakat. Anak kau yang baru akil baligh umur doblas tahun dah bole start guna (kauuu. mak dulu kekecik cuci muke pon hidokk)

So ada 5 items semuanya and they are:

1. Cleansing Gel
2. Invigorating Scrub
3. Refreshing Toner
4. Moiturizing Gel
5. Moisturizing Lotion SPF 30 Sunscreen


Banyakkkk. Tapi penjagaan kulit yang tidak rumit dan segar. 


1. Cleansing Gel

Kata Pakar:

- mengandungi bahan-bahan yang diekstrak secara natural daripada kelapa untuk membersihkan kulit.

- bersih secara mendalam & efektif dan melarutkan semua kesan minyak.
- tak mengeringkan kulit atau rasa tegang.

- kulit berasa segar, bersih & licin

Kata aku:
Bila guna cleansing gel ni perasaan sangat best. Gel dia berbuih tapi kadar yang kurang. Jadi tak guna banyak, sikit pon dah okay. Lepas cuci memang rasa bersih. Kulit pon segar je. Wangi pulak tu.

2. Invigorating Scrub (2/3 kali seminggu)

Kata Pakar:

- bertindak membuang kulit mati & kulit yg kusam.

- pori-pori dibersihkan secara mendalam.
- dirumus dgn benih buah utk "exfoliate" semula jadi utk mmbersihkan pori2 & tidak menyumbatkan.
- mengandungi ekstrak kelapa & epal.
- kulit berasa lebih licin, bermaya & sihat!


Kata aku:
Memang best. Nak2 lepas cuci muka tambah pulak scrub, kesegaran berganda! Kalau boleh nak pakai tiap hari. Tapi sbb dia scrub. So kite limitkan penggunaan 2 ke 3 kali seminggu.


3. Refreshing Toner

Kata Pakar:

- merapatkan pori2 & remove exceed oil.
- menanggalkan lebihan2 kotoran, sel2 kulit mati.
- Mengandungi ekstrak Witch Hazel 
- mengawal kulit berminyak

- kulit lebih segar & kelihatan sihat.

Kata aku:
Okay yang ni paling best antara semua aku rasa. Sebab bagi aku kulit aku rasa paling bersih lepas dah guna toner. Part yang kawal minyak tu la paling aku suka.


4. Moisturizing Gel

Kata Pakar:
- Mudah meresap dalam kulit.
- Mengawal kelembapan kpd semua jenis kulit.
- formula yg ringan & tidak berminyak.

- melembapkan sehingga 12 jam.

Kata aku:
Benda ni sejukkk. Rasa soothing, selesa dan rasa sempurnaaaa dah. Memang bole rasa kesan dia.

5. Moisturizing Lotion SPF 30 Sunscreen 

Kata Pakar:
- protect skin from UVA & UVB
- meresap dalam kulit dgn cepat.

- kelembapan sehingga 12 jam

Kata aku:
Benda alah ni kalau pakai cepat menyerap. So tak buang masa aku. Memang mudah.


Dan bile dah selesai apply semua memang kau rasa dunia kau punya. So when i'm done with the routine, kalau kata kau tak pakai make up hari tu, kulit memang rasa segar sepanjang hari dan tak berminyak. Dan kadang ada masa yang aku cuma sempat cuci muka je weh, tp dah cukup rasa segar sepanjang hari (yang ni jangan la di ikut. haha). Aku start guna Nov 2016. Dalam lebih kurang 4 bulan. Tahan lama jugak dan harga pon mampu milik. Dan paling penting, khasiat dia dan kesan dia memang positif.

Jadi jika anda mencari pencuci muka yang sesuai, bole la consider untuk tukar ke BE Evo ni (tp sebelum tu bergantung pada history product jugak okay.) Mana nak cari? Saya Mary Kay Indipendent Beauty Consultant ada jual or mungkin anda bole hubungi Beauty Consultant anda secepat mungkin. Orait. Sehingga bertemu di post2 yang seterusnyaaa.

Byeee,

Yours truly,
Mary Kay Beauty Consultant
Juliana


No comments: