Monday, July 31, 2017

~PERSONALIZED AND ADVANCED MAKE UP CLASS - MARY KAY ~

Assalamualaikum and good morning! 

Happy Monday everyone! So hari ni nak throwback post je la. I've been wanting to post this for the past few weeks tapi kekangan masa sebab dok setelkan keje ofis. (Duhh!) Nak throwback pasal Personalized and Advanced Make Up Class Q4 2017. Takde la nak cite sebijik2 apa yang dia ajar. Nak share experience je. Bukan la dekuttt ke menda. Tp pesen aku ni cepat lupa. Tak sume la. Apa yang aku ingat aku apply, yang aku tak berapa nak ingat tu aku improvise saja laaa. Baru MUA sejati. Hahaha. Puihhh.

Okay. For the first time. Jeng3x. Aku berjaya achieve Ladder of Success Q4 Final Month. Hoorreeyyy!! Kah kah kah. Delay Sebulan dah ni. Anyway. Sikit pasal LOS. Benda ni on quarterly basis. Ada 4 level of achievement yang mana it is based on the total points achieved. Disebabkan kejayaan aku ni, aku layak untuk hadiri kelas make up yang dianjurkan bawah Mesmerize Bee Unit (peneraju terhormat dia adalah ESSD Suhaida Sarif aka Kak Shiela). Dan disebabkan benda ni 3 bulan sekali, dan terlalu byk unit bawah ESSD Shiela, so memang ramai participant. Dari Perlis sampai Sabah, ada jeee wakil dia. Pastu, imagine bila sume dah siap mekap, rasa mcm ada dikayangan bersama bidadari2 yang anggun belaka.Haha.

So last 15th July 2017, the PAMU class took place in at TKP Central Plaza KL. Berposakkk jugaklaaa datang KL dengan recruiter kesayangan. Jalan tak jam. Cume berpusing dua kali nak cari bangunannyaaa. Tinggi2. Mana nak tau yang mana satu. Kih kih kih. Lepas dah jumpa bangunan, cabaran nak parking kete pulakkk. Ya Allah. Lencongan dia kalau lebih sikit mau tercaras kete sendiri. Nasib recruiter ku terer. Naik level 5, berjaya dapat spot parking and cari classs.



*nah muka fresh tak pakai mekap. Masa ni jerawat tengah meriah huii. Okay. Abaikan.

 
*rupa sebelum menjadi bidadari. kih kih

Temanya biru. Takde politik2 ye. Haaa. Dah masuk kelas, cari spot yang tengah2 sikit. So takde la terpinga2 sangat. Cari geng Glamorous Bee. Susun barang now dah ready nak berjuanggg. KihKihKih. Suka kerling meja kiri kanan. Barang2 MK dorang. Fuh. Mmg dah bese attend PAMU ni. Masing2 dah mcm MUA. Terus aku berazam, mesti kumpul semuaaa barang MK. Oh ya, and yessss barang yang digunakan adalah 100% barangan dari MK sahaja. Gittew.




Pagi tu start dengan mata dan kening. By the time nak lunch, baru dua tu je yang siap. Haha. Masing2 pegi makan dengan kening dan mata je lawa. Punya la lama. Selagi tak siap mmg diri sendiri tak puas hati. Kihkihkih. Then lunch, solat (tahan kenttttt dari pagi. haha) Dan sambung sesi mekap base, shading sampai la final look sampai la petang dalam pukul 5 macam tu. Sepanjang belajar mekap, kami ni dipantau oleh Sales Director - Sales Director masing2. Dorang ni tak duduk tau. Ke depan ke belakang semata nak kasi tunjuk ajar kat anak2 unit sendiri and unit orang lain. Ya Allah baik hati tau. Terima kasih para Sales Directors.
*masa ni rasa macam wahhh magisnyaaa. kening dah transform. haha

  
*nampak tak begitu struggle dan fokus muka aku

 
*yang paling kiri tu Kak Nik. Paling terer lukis kening. Haha.
 

*Nah. Nak tengok hasil mekap sendiri? Takde la dasyat weh. Tapi untuk aku mekap ke tahap ni. Sendiri. Aku rasa vahhh. AMAZING NGATTT.Haha


 *Tadaaaa! How do i look?

  
*ni yang senonoh sikit

 
*ni la recruiter kuuu. cantik kannnn?

 
 *yang tengah tu SSD Mira. Ibu pari2 Glamorous Bee unit

 *LOS achievers from Glamorous Bee Unit.

 
*okayy last2. kami belum move on lagi. haha.
 
So kalau tanya aku apa yang buat aku melompat sangat nak join sebab:

1. Aku nak blaja mekap. Kalau kat luar, kena bayar. Dengan MK freeee. Hihi.
2. Aku nak cari kawan baru. Rata2 orang belakang, depan sumenye bukan aku kenal. Tp sebab MK masing2 jadi rapat. MK Sisterhood sangat. Haa
3. Aku nak cabar diri sendiri buat benda yang memang aku tak penah byg aku nak buat la.Termasuk la attend kelas mekap.
4. Nak amik aura SD, SSD dan ESSD sebab aku pon nak jadi mcm dorang jugak satu hari ni. Doakan tau.
5. Last but not least, because i've discovered what i love. Mary Kay la jawapannya. Tak pernah tak happy, tak pernah tak cinta, tak pernah tak sayang dengan produk Mary Kay.

Okay. Nothing more to share. Experience orang baju belajar cara2 mekap.  Harap korang terhibur baca. Jumpe di post yang akan datang.

P/s: kesinambungan dari PAMU ni, kami diberi cabaran "7 days PAMU Make Up Challenge". Aku sahut dan dah selesai pon challenge ni. Tunggu hadiah je. Cewah. I'll share with you my "7 days PAMU Make Up Challenge" and we'll see if i really applied what i've learned. Hihi. 

Till then,
Mary Kay Independent Beauty Consultant
Juliana | 0113.255.8016






























No comments: