Saturday, August 5, 2017

~ I Am A Mary Kay Beauty Consultant ~

Assalamualaikum and good morning! 


Just a short entry. This should have been posted a year ago. Kah kah. Asik throwback post je kan. Apa-apa pun ku harap anda sudi2 kanlah diri membaca blog aku yang tak seberapa ni. InsyaAllah akan ku postkan yang freshhhh dari ladang. 


Ni nak habaq. Sebenarnya saya Mary Kay Beauty Consultant. Haha. I first joined Mary Kay in April 2016. Makanya dah setahun lebih jugaklah. Lama kan. Tapi sepanjang setahun lebih ni aku belum move up career sebab for a year aku "tido" nyenyak sangat. Ni baru bangun dari tido yang nyenyak. So i am catching up now. Pray for me.

So...Why Mary Kay? Apa yang best sangat jadi Beauty Consultant Mary Kay? Walaupun ramai yang marah-marah kami dan kecam kami. Haha. Jika anda salah sorang, teruskan membaca dengan hati yang neutral. Don't hate me, tak worth it. Trust me. Keep reading.

Ini alasan saya.

1. Money - Wang
Bila cakap pasal duit, bukan la maksud aku duit yang berkepuk2 dalam bank atau bank mcm dlm cite omputeh tu. Bagi, simbolik pada duit ialah financial freedom. Berapa ramai dari kita yang bebas hutang beb? Bulan2 tunggu gaji nak bayar hutang. Kalau ada 2nd income apa salahnya? Betul ke bohong?

2. Recognition - Pengiktirafan
Yang ni memang aku setuju. Bukan recognition nak kasi ampu ke apa okay. Apa perasaan kau bila orang kasi kad kecik tulis nota "thank you". How'd you feel? Dari sekecik2 penghargaan sampai la sebesar2 penghargaan dari sisters in Mary Kay and the company itself. You earn it, so you deserve the recognition. 

3. Self Confidence & Personal Growth - Keyakinan diri & Perkembangan Peribadi
Bestnya Mary Kay ni sebab bisnes dia fokus lebih kepada skincare dan mekap and we know how these two could change the appearance of a woman as well as her confidence level. Kadang untuk jadi berani kita kena ada keyakinan, bila kita yakin takde apa yang bole hentikan kita nak capai apa yang kita nak. Itu yang Mary Kay ajar. It comes within yourself, not others. 

4. Career Car - Kereta Kerjaya
Haven't you heard of Mary Kay Pink Car? Pink Car is how the company repay them for their hardwork.  Apa? Ingat jadi Sales Director depa goyang kaki biaq orang bawah keje siang malam ke? Maaf kami bukan MLM. Hang buat hang dapat. So aku pon dah pasang impian untuk sampai ke tahap ni. InsyaAllah doakan ye.

5. Advancement - Kemajuan
Maju dalam segala hal. Dari kau bergerak sorang, kemudian kau ada team sendiri. Kau dah diguide dan kau pulak akan guide team kau. Move forward together and trust assured banyak kemajuan dari segi leadership and communications skill and banyak lagi, 

6. Be Your Own Boss - Anda Menjadi Bos Sendiri
Wow. This is the strongest part of all. Siapa yang rasa kerja sekarang takde masa untuk family memang akan rasa this is their big why. Well aku, i want to work at my own pace. Doakan aku. 

Menarik tak? Dengan Mary Kay aku tak penah rasa sorang. Kau dapat support dari setiap penjuru. Bonding yang sangat2 kuat dan sangat supportive. From zero to hero. Lebih yakin dan berketerampilan (macam salah eja plak. Haha). Paling best, byk ilmu baru yang aku belajar pasal kecantikan dan berbisnes. Sampai hari ni, tak pernah rasa menyesal join Mary Kay.

Nak tau lebih lanjut? Meh dating. :)

Mary Kay Independent Beauty Consultant
Juliana | 0113.255.8016



No comments: